Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Mérnök-közgazdász szakirányú továbbképzési szak

Miért a Mérnök-közgazdász szakirányú továbbképzési szak?

A Mérnök-közgazdász képzés a modernkori oktatási kihívásoknak megfelelően egy Magyarországon még „szokatlan” struktúrában zajló gyakorlati és elméleti tudást fejlesztő program. Az oktatási rendszer három, egymástól független modulból épül fel. Ennek következményeképpen a hallgatók jelentkezési időszaktól függetlenül csatlakozhatnak a képzéshez, nem kell várni feleslegesen fél évet egy új évfolyam indítására. A struktúra másik előnye, hogy nem kell mindhárom modult megvásárolni, abban az esetben, ha valaki nem szeretne diplomát szerezni, hanem az ismereteit szeretné bővíteni és készségeit fejleszteni. Ekkor a modul elvégzéséről szóló igazolást állítunk ki, mely tartalmazza a lehallgatott órákat és a vizsgák eredményeit. A modulok tematikája inkább a gyakorlati készségek fejlesztését tűzte ki célul, a szükséges elméleti anyagrészek elsajátítása mellett.

A Mérnök-közgazdász szak azokat várja, akik közgazdasági ismeretekkel kívánják megerősíteni tudásukat, saját vállalkozásuk vagy meglévő munkahelyük versenyképessé tétele érdekében.

Mit tanulhat a Mérnök-közgazdász szakirányú továbbképzési szakon?

Módszertani modul ismeretkörei: a hallgatók a modulban közgazdasági, statisztikai, gazdaságtani, kommunikációs és döntéstámogatási ismereteket szereznek. A modul fő célja, hogy olyan közgazdasági alapokat nyújtson, melyek nélkül közgazdász diploma nem adható ki. Az eddigi tapasztalatok alapján a hallgatók felismerik a különféle gazdasági folyamatok miértjeit és képessé válnak önálló elemző munkára. A Menedzsment modul ismeretkörei: a hallgatók a modulban vezetési és szervezési, stratégiaalkotási, emberierőforrás-menedzselési, változtatás-, tudás- és marketingmenedzsment témakörébe tartozó ismereteket szereznek, miközben vezetői kompetenciafejlesztésre is sor kerül. A modulban nagy hangsúlyt fektetünk a tréningjellegű képzési formára. Korábbi hallgatóink szerint „a legszórakoztatóbb modul, hatalmas gyakorlati tudásanyaggal”. A Gazdálkodási és pénzügyi modul ismeretkörei: a hallgatók a modulban üzleti és gazdasági számítások és elemzések módszereivel ismerkednek meg, vállalati esettanulmányokat dolgoznak ki, ismereteket szereznek a számvitel, adózás és pénzügyek témaköréből. Eddigi hallgatóink szerint „rendkívül nehéz modul, de a gyakorlati életben alkalmazva komoly összegeket lehet vele megspórolni, mivel hatékonyabbá tehető vele a vállalat/vállalkozás élete, illetve könnyen megtalálhatóak a javítási pontok a szervezet életében”.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

Sikeresen végzett hallgatóink az oklevél megszerzése után magasabb beosztásba kerültek vagy saját vállalkozást indítottak.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Keresztes Gábor
egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes
(+36 99) 518-220
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Honfi Blanka
oktatásszervező
1123 Budapest, Alkotás u. 42-48.
(+36 30) 886-5401
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Tamasi Hajnalka
tanulmányi előadó
fsz. 8/a.
(+36 99) 518-726
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar