Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Executive MBA szakirányú továbbképzési szak

Miért az Executive MBA szakirányú továbbképzési szak?

A mai gazdasági környezetben sokan szeretnének vezetővé válni, de csak keveseknek sikerül. Képzésünket kifejezetten azoknak terveztük, akik részletes szakmai tudás mellett vezetői kompetenciákat is szeretnének szerezni, majd azokat üzleti környezetben kamatoztatni kívánják.

Az oktatás során kifejezetten törekszünk arra, hogy a résztvevők elit képzésben részesüljenek. Ennek érdekében kiscsoportos foglalkozásokat, egyéni konzultációkat tartunk, amelyek során aktív hallgatói részvétel mellett, a programba kapcsolódó személyek egyéni profilképükre szabva fejleszthetik saját képességeiket. Így válhatnak a szakma legjobbjaivá.

Az Executive MBA szak azokat várja, akik hazai és nemzetközi vállalkozások, illetve vállalatok vezetőiként szeretnének elhelyezkedni.

Mit tanulhat az Executive MBA szakirányú továbbképzési szakon?

A félévek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ok-okozati láncokat építenek fel, melyek végigvezetik a hallgatókat a legfontosabb kérdésektől a specializált problémafeltárásig. Minden oktatási félévben kevés tantárgyat oktatunk rendkívül magas óraszámban. A más képzéseken megszokott 15-20 órás etapok helyett 25-30 órás konzultációkon, előadásokon, gyakorlati és tréningjellegű foglalkozásokon zajlik az oktatás.

Az első félévben a humánerőforrás menedzsment, a szervezeti magatartás, a stratégiai- és változtatás menedzsment és kvantitatív elemzések alapozzák meg a későbbi komplex foglalkozásokat. A második félévben a területfejlesztés vállalati aspektusai, a transznacionális vállalatok irányítása és szervezése mellett stratégiai esettanulmányok elemzésével fejlesztjük a gazdasági szemléletmódot. Tréningkeretek között emeljük résztvevőink vezetői kompetenciáit magasabb szintre. A harmadik félévben az értékteremtő folyamatoktól jutunk el az értékteremtés támogató eszközökig, kiemelten figyelve a vezetői szerepvállalásra és irányítási és elemzési eszközökre. A negyedik, záró félévben az eddigi ismereteket foglaljuk komplex rendszerbe. Ezt segítik a kontrolling, vállalkozásfinanszírozási és tárgyalástechnikai ismeretek.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

Az Executive MBA szakközgazdász szakirányú továbbképzés az üzleti terület minden fontosabb részterületét felölelő, kifejezetten generalista program. Mivel a képzés alapvető célja a karrier-gyorsítás, azaz a hallgatók további előmenetelének segítése a vállalati vezetői pozíciókban, így természetesen ennek támogatása is fontos célként fogalmazható meg.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Bartók István
egyetemi docens
I. em. 133.
(+36 99) 518-468
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Honfi Blanka
oktatásszervező
1123 Budapest, Alkotás u. 42-48.
(+36 30) 886-5401
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Tamasi Hajnalka
tanulmányi előadó
fsz. 8/a.
(+36 99) 518-726
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar