Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Gazdasági logisztikus szakirányú továbbképzési szak

Miért a Gazdasági logisztikus szakirányú továbbképzési szak?

A Gazdasági logisztikus képzés célja egy, a gazdasági ismeretekre épülő, de mindazt logisztikai nézőpontból vizsgáló oktatás megvalósítása. Ennek érdekében a vállalati szakértőket nemcsak oktatásra, de már a képzési struktúra kialakításába is bevontuk, hogy a két félév adta minden lehetőséget kiaknázzunk a logisztikai területek megismerésére, a különböző területeken történő elhelyezkedés gyakorlatorientált megalapozására.

A Gazdasági logisztikus szak azokat várja, akik az elméleti ismeretek mellett gyakorlatorientált, a vállalati tapasztalatokra épülő logisztikai tudás megszerzését tűzték ki célul. A logisztika kulcsfontosságú a vállalati hatékonyság javításában, hiszen a gyorsaság, a minőség, a pontosság a vevői elvárások középpontjában szerepelnek. A logisztikai hatékonyság javítása nemcsak az alap logisztikai funkciók, de a háttérfolyamatok és -feladatok ismeretét is feltételezi.

Mit tanulhat a Gazdasági logisztikus szakirányú továbbképzési szakon?

A szakirányú továbbképzés további célja, hogy megismertesse a hallgatókat a logisztika és az ellátási lánc stratégiai és operatív tervezésének főbb elveivel és munkafolyamataival, valamint az ehhez kapcsolódó logisztikai szolgáltatások tartalmával és azok menedzselésével. A képzés során a hallgatók megismerik az egyes logisztikai szolgáltatások jellemzőit, a termelési logisztika legfontosabb elemeit, a beszerzés, készletezés, raktározás, szállítmányozás mellett az ellátási lánc menedzsmentjét és a hozzá kapcsolódó logisztikai informatikát. A hallgatók előképzettségüktől függően speciális betekintést nyernek a szakképzettség olyan területeibe, amelyek korábbi képzési rendszerükben nem szerepeltek. Műszaki végzettségűek gazdasági és pénzügyi ismereteket, a gazdasági végzettségűek logisztikai rendszerekben felmerülő döntési módszereket sajátíthatnak el.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A képzés ismeretanyagának birtokában a hallgatók képessé válnak komplex logisztikai szolgáltatási feladatok ellátására, menedzselésére, logisztikai informatikai problémák megoldására, logisztikai projektek irányítására, illetve a logisztikai szolgáltatások teljesítményének mérésére is.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. habil. Koloszár László
intézetigazgató, egyetemi docens
I. em. 131.
(+36 99) 518-464
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Honfi Blanka
oktatásszervező
1123 Budapest, Alkotás u. 42-48.
(+36 30) 886-5401
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Tamasi Hajnalka
tanulmányi előadó
fsz. 8/a.
(+36 99) 518-726
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar