Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Sikeres karközi hallgatói projektek a Soproni Egyetemen

A 2023/2024-es tanév őszi félévében a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának és a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának hallgatói négy hallgatói projektet is megvalósítottak az egyetemi, illetve városi közösségek támogatására.

20231214_Karkozi-projekt.jpg

„A Soproni Egyetemen az oktatásban kiemelten fontosnak tartjuk a tapasztalatszerzésen alapuló oktatást, mely számos olyan készséget fejleszt, amelyet ebben a mentorált, gyakorlati környezetben lehet csak kibontakoztatni. Ezért évek óta a Projektmenedzsment tantárgy szerves részét képezi a hallgatói projektek megvalósítása, melybe idén két kar hallgatói is bekapcsolódtak.” – mondta el dr. Koloszár László, a kurzus oktatója.

Az egyik projektcsapat a Tómalom Utcai Gyermekotthon támogatásához szervezett adománygyűjtést, melyhez vállalkozásokat kért fel támogatásra. A projekt keretében sportedzők is felajánlották segítségüket, így egy hangulatos zumba óra, valamint aerobic és tabata jótékonysági tréning is beköltözhetett a Lámfalussy Kar aulájába.

20231214_Karkozi-projekt_02_GyermekotthonGyujtes.jpg

„Ezúton is köszönjük valamennyi támogatónknak, hogy segítették a projektünket és a gyermekotthont! Külön kiemelném Locsmándi Brigitta, Tóth Vivien Kitti és Árki Henriett edzőket, valamint a Dentalklinik Dr. Tóka Kft.-t, akik kiemelten sokat segítettek a megvalósításban.” – mondta el Kelemen Katica, a projekt vezetője.

A projekt keretében 364 000 Ft adományt sikerült összegyűjteni a Tómalom Híd Alapítvány részére.

Szintén hallgatói projektfeladat keretében valósult meg egy pénzügyi és környezettudatossági szemléletformálás a környék általános iskoláiban. Az egyetemi projektcsapat hallgatói 4-5 fős csapatokban látogattak el soproni, kópházi, illetve sopronkövesdi általános iskolákba, ahol a 8. osztályos tanulók részére tartottak tanórát pénzügyi, és a fával kapcsolatos környezettudatossági témakörökben. A diákok Lámfalussy Kar diákjai révén megismerkedhettek fontos pénzügyi fogalmakkal, mint például az infláció, az adózás, valamint a bruttó és a nettó bér. A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar hallgatói pedig számos érdekességgel készültek a környezettudatosság és a fa kapcsolódása mentén. A tanórák interaktív jelleggel zajlottak, a diákok bekapcsolódtak az előadásba és elmondhatták véleményüket az adott kérdésről/témáról.

20231214_Karkozi-projekt_04_altIsk.jpg

„A gyerekek kíváncsian fogadták az előadást és aktívan részt is vettek a beszélgetésben. A tanóra elején és végén teszteltük is a tudásukat, öröm volt látni, hogy mennyire nyitottak és érdeklődők voltak a diákok, és azt is, hogy alig 45 perc alatt mennyi mindennel járulhattunk hozzá a tudatosságukhoz. A támogatóknak köszönhetően kis ajándékokkal is jutalmazni tudtuk az aktív diákokat. Köszönjük az Autoliv Kft., a HP Inc., a Roto Elzett Certa Kft., az Elit Mozi és a két egyetemi karunk felajánlásait!” – mondta el Papp Kinga, a projekt vezetője.

A harmadik projektcsapat a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület részére szervezett adománygyűjtést. A projekt gerincét a Sopron Plazaba történő kitelepülés jelentette, de szervezett jótékonysági kutyás sétát is a csapat.

20231214_Karkozi-projekt_05_allatvedoEgyesulet.jpg

„Sok előzetes szervezési munka, illetőleg a helyszínen észlelt hiányosságok gyors megoldása volt a feladatunk. Ha hibáztunk is, megoldottuk közösen. Azt gondolom, hogy valamennyien sok olyat tanultunk a megvalósítás során, amelyre tantermi körülmények között nem lett volna lehetőségünk. Köszönjük szépen a Sopron Plazanak és valamennyi támogatóknak a segítséget!” – emelte ki Bódi Kinga, a projekt vezetője.

Eredményként körülbelül 170 000 Ft-tal sikerült támogatni az állatvédő egyesület célkitűzéseit.

A negyedik hallgatói projekt az egyetem hallgatói életét színesítette. A mexikói Halloween eseményen hallgatói csapatok mérették meg magukat különféle ügyességi és csapatfeladatokban. Az egyik központi feladat a tökfaragás volt. A mexikói hangulatú estén az első három helyezett csapat a Mátyás Keserű által összeállított díjakban, a zsűri által legjobbnak szavazott faragott tököt készítő csapat pedig különdíjban részesült.

20231214_Karkozi-projekt_06_MexikoiHalloween.jpg

„Filmekből és háttérkutatásokból inspirálódva alkottuk meg ezt a különleges hangulatú estét, melyen a visszajelzések alapján minden résztvevő jól érezte magát és már várják a folytatást. Köszönjük támogatóinknak, kiemelten a Mátyás Keserűnek, valamint a Gala Hungaria Kft-nek a támogatásukat!” – jegyezte meg Katona Dániel, a projekt szervezője

Gratulálunk hallgatóinknak a kiváló projektekhez!

Cikk nyomtatása E-mail