Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Elhunyt dr. Komornoki László, a Soproni Egyetem címzetes egyetemi docense

Életének 72. évében elhunyt dr. Komornoki László, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi docense.

20240223_Komornoki_nekrolog_1.jpg

Dr. Komornoki László a siófoki Perczel Mór Gimnáziumban érettségizett, majd édesapja nyomdokába lépve 1976-ban a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen okleveles gázmérnöki diplomát szerzett. Első munkahelye a Gáz- és Olajszállító Vállalat volt, melynek mérnökeként mérőrendszereket telepített többek között Kuvaitban is, majd az Égáz építési osztályvezetőjeként tevékenykedett Sopronban. A Földgázszállító Zrt.-nél kompresszorállomás-vezető volt, 2006-ban kinevezték a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatójának, ahonnan 2014-ben ment nyugdíjba. 2010-ben Sopronért Emlékérem kitüntetést kapott.

2009 óta a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi docense. Számos alkalommal nyújtott segítséget az egyetem hallgatóinak szakmai gyakorlatuk elvégzéséhez, és ahhoz, hogy az általa támogatott tanulmányutak keretében ismerkedhessenek meg a városgazdálkodással, a településfejlesztés stratégiai lehetőségeivel. Több alkalommal számos diplomamunkát is bírált, valamint támogatta a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar infrastrukturális fejlesztését is.

A Soproni Egyetem őszinte részvétét fejezi ki hozzátartozóinak!

Fotó: Pluzsik Tamás – Soproni Téma

Cikk nyomtatása E-mail