Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Ismét kihelyezett turisztikai tanóra a Soproni Közgázon

A másodéves turizmus-vendéglátás szakos hallgatók egy igazán komplex napot tölthettek el a SIRHA Budapesten, közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításán március 7-én.

20240307_Sirha_3.jpg

Reseterics Réka turizmus-vendéglátás szakos hallgatónk beszámolója:

Egy igazán jó hangulatú szakmai ,,túrán” vehettünk részt a SIRHA Budapesten. A kiállításon széles választék jelent meg nem csak a kínálat terén, hanem a kiállító országok részéről is. A látogatás alatt rengeteg vendéglátással kapcsolatos élelmiszerrel, gépekkel és emellett különféle italokkal ismerkedhettünk meg és kipróbálhattunk rengeteg új dolgot is. Olyan ételeket és italokat kóstolhattunk meg, amikről még sohasem hallottunk. Megízlelhettünk egy teljesen új dolgot, a kapszulás teát, amely sokkal egyszerűbbé teszi a tea készítését, és még az ízét is nagyszerűbbé varázsolja. Egy olasz mester demonstrációját is láthattuk, aki megmutatta mi kell ahhoz, hogy a fagylalt rendkívüli legyen, illetve azt is elmondta, hogy milyen hozzáállást kell mutatni egy fagylaltozó vezetőjeként.

20240307_Sirha_5.jpg

Újdonság volt számunkra az "erőspistás" ketchup és majonéz, amelyet a Metro pultjánál volt lehetőség megkóstolni. A Martini Professional standjánál Olaszországból származó alapanyagokból készült csokoládékat mutattak be számunkra. Találkozhattunk Dél-koreai sojuval, olasz kávékkal, japán sushival és nachossal is. Újdonságként hatott ránk ezeken kívül még a tücsök protein, a csokis-chilis és a popcornos fagyi is.

20240307_Sirha_6.jpg

Felejthetetlen élményt adott számunkra, hogy az Ország Tortája kóstoláson és választáson is részt tudtunk venni. Finomabbnál finomabb ételek és italok mellett sok új és hasznos információt hallhattunk. A rengeteg kóstoló lehetőségnek köszönhetően igazi gasztronómiai kalandban volt részünk, a környezet szépsége és rendezettsége pedig fokozta ezt az élményt. Sok új emberrel tudtunk megismerkedni, hasznos és jó kapcsolatok kialakítására nyílt lehetőség. Nagyon jól éreztük magunkat, szuper lehetőség volt, hogy szakmai kapcsolatainkat is bővíteni tudtuk.

Cikk nyomtatása E-mail