Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A Soproni Közgáz hallgatóinak sikere a 24. Európai Számviteli Héten

Március 11. és 16 között került megrendezésre a 24. Európai Számviteli Hét (European Accountancy Week – EAW) a lengyelországi Lodzban. A rendezvényen Baán Gréta nemzetközi gazdálkodás és Trinkl Márk turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatók, valamint Prof. Dr. Széles Zsuzsanna oktató képviselte a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karát.

20240311_ETAP.jpg

A Kar még 2012-ben csatlakozott az European Taxation and Accounting in Practice (ETAP) Európát magába foglaló szervezetéhez, amely a gyakorlatorientált számviteloktatást, a résztvevő intézmények oktatói és hallgatói közötti tapasztalat- és tudáscserét tűzte ki célul a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardokkal történő megismerkedés mellett. A szervezet munkanyelve az angol, így a szaknyelv fejlesztésére is lehetőség nyílik a résztvevő hallgatók számára.

Jelenleg az ETAP hálózatnak 15 európai országból összesen 17 felsőoktatási intézmény a tagja. A lodzi rendezvényen 89 hallgató és 25 oktató vett részt. A hallgatók online oktatása már az év elején elkezdődött és a közös munka eredménye egy pénzügyi elemzés lett, amelyet a „befektetőknek” prezentáltak. A hét folyamán a résztvevő oktatók előadásokat tartottak a számvitel főbb területeit érintően a nemzetközi számviteli sztenderdekre alapozva, majd ezeket követően gyakorlati példákat, esettanulmányokat kellett megoldani a hallgatóknak. A négyfős csapatok, amelyek különböző országok hallgatóiból álltak, egész héten együtt dolgoztak az egyes témakörökkel kapcsolatos feladatokon, azonban a pénzügyi elemzés prezentálása volt az igazi megmérettetés, mivel az eddig tanultakról kellett számot adni.

A részvétel mellett Karunk hírnevét is sikerült öregbíteni: Trinkl Márk turizmus-vendéglátás alapszakos hallgató csapata a „Best presentation” kategóriában első, míg a „Most Professional Team” kategóriában második helyezést ért el, Baán Gréta nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgató csapata pedig a „Best Financial Analysis” kategóriában lett harmadik helyezett.

Az EAW résztvevői, mind szakmai (számviteli, pénzügyi), mind szaknyelvi szempontból hasznos információkkal gazdagíthatták eddigi tudásukat. A hallgatók számára ez egy remek lehetőség a nemzetközi szinten való megmérettetésre és a tapasztalatok gyűjtésére. Jövőre is lesz Európai Számviteli Hét, és reméljük hasonló sikerekkel térhetünk majd haza.

 

Galéria >>>

Cikk nyomtatása E-mail