Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

PÉNZ7 - A Soproni Közgáz a Sopronkövesdi Általános Iskolában

Március 4-én délelőtt a sopronkövesdi iskola tanulói szinte egyetemistának érezhették magukat, ugyanis a PÉNZ7 keretében a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar lelkes oktatói és PhD hallgatói érdekes előadások és játékos feladatok során a pénz értékével ismertették meg mind az alsó, mind a felső tagozatos diákokat.

20240304_Sopronkovesd_01.jpg

Az alsó tagozatosoknál volt, aki a bankok szerepéről tartott előadást egy mese keretében, így ma délelőtt még a csokipénz is kamatozhatott. Megismerkedtek a gyerekek a magyar papírpénzekkel, pénzhez kapcsolódó szólásokkal és közmondásokkal, illetve a cserekereskedelem, a pénz kialakulása és a pénz értéke is szóba került fontos és kevésbé fontos fogyasztási cikkek besorolásával foglalkozó szituációs gyakorlatok során. Összeszámolták a gyerekek, hogy a csapat, mint család büdzséjébe milyen kiadások férhetnek bele. Mind a négy alsós osztály készített perselyt chipses, illetve papírzsebkendős dobozokból.

 

20240304_Sopronkovesd_02.jpg

A felső tagozatosok felváltva ültek interaktív előadásokon, valamint a játékok a csoportos feladatmegoldási készségüket is próbára tették. Megismerték más országok pénznemeit, a fizetési eszközök széles skáláját, a várható jövőbeni trendeket, praktikus és gyakorlatias tanácsokat kaptak a pénz felhasználásával kapcsolatban, hogy most és később is felelősen bánjanak vele. Sokat tanultak a pénz értékéről (pl.: mennyi élelmiszer vehető egy cipő árán) és mindenképp megemlíthető, hogy a quiz és Centivity feladatok első helyezettjeinek a jutalmazása is erősítette a versenyszellemet.

 

20240304_Sopronkovesd_05.jpg

A délelőtt zárásaként minden osztálynak kis aprósággal is készültek az előadók.

A lelkesedés átjárta az iskola falait és egy csapattá kovácsolta a délelőtt résztvevőit. Együtt dolgozott, gondolkodott mindenki, és az új élmény az iskola diákjait, tanárait és a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar munkatársait is a közös együttműködési lehetőségek továbbgondolására ösztönözte.

A „köszönömök” és a mosolygós arcok a kapuig kísérték a távozó előadókat. S hogy legyen-e hasonló rendezvény jövőre? IGEN!

 

20240304_Sopronkovesd_04.jpg

Ezúton is köszönet a figyelemért, a felkészülésért, az információkért és az odafigyelő párbeszédekért karunk munkatársainak, és a szíves fogadtatásért, a segítőkészségért az általános iskola munkatársainak, és a tanulóknak is!

 

Kisalföld cikk >>>

Sopron TV >>>

Cikk nyomtatása E-mail