Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Pénzügyi Jogi Akadémia 2023/2024 tanév

Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a Pénzügyi Jogi Akadémia című szakmai előadássorozatát elsősorban fiatal jogászok és közgazdászok hallgatók számára.

Pénzügyi Jogi Akadémia

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület és a Budapest Institute of Banking (BIB)  elkötelezett a jövő generációjának oktatása iránt, ezt támogatandó, a Pénzügyi Jogi Akadémia, kifejezetten hallgatók szakmai ismeretének fejlesztésére, elmélyítésére célzott programsorozatunk jelképes részvételi díjjal került meghirdetésre, a társadalmi szerepvállalás jegyében (ld. honlap „További részletek”). A jogász és/vagy közgazdasági, gazdaságtudományi felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók számára a képzésen való részvételt kiemelten kedvezményes áron biztosítjuk (215 900 Ft helyett 27 940 Ft Ft).

A 8 alkalmas kurzus egy gyakorlatorientált, a pénzügyi szektor teljes egészének működését és szervezeti szabályait bemutató program egyaránt kiváló lehetőség minden joghallgató, valamint közgazdász és gazdaságtudományi képzésben résztvevő egyetemi hallgató számára, továbbá korhatár nélkül gyakorló jogász és közgazdász, és bármely más szakterületen dolgozó számára, aki érdeklődik a pénzügyek iránt.

 

A program felépítése:

  1. Magyar bank- és pénztörténet
  2. A pénzügyi közvetítőrendszer szervezeti szabályai
  3. Az MNB jegybanki és felügyeleti tevékenysége; a pénzügyi szervezetek fizetésképtelenségi eljárásai
  4. Pénzforgalom, fizetési rendszerek; elektronikus fizetések; kriptoeszközök szabályozása
  5. Lakossági és vállalati hitelezés; work-out, restrukturálás, követelésvásárlás, faktoring
  6. A tőkepiac működése; befektetési szolgáltatások; termékfejlesztés
  7. Biztosítási termékek; a biztosítók működése; közvetítők a pénzügyi piacokon
  8. Bankközi piacok; a pénzmosás elleni fellépés; compliance; pénzügyi vitarendezés

 

Az alábbiakban minden fontos részlet hivatkozva található, valamint a képzés kapcsán készült oktatói és hallgatói interjúk is elérhetőek.

Cikk nyomtatása E-mail