Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

MNB Kiválósági Ösztöndíjban részesültek a Lámfalussy Kar hallgatói

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2023. december 7-én tartotta ünnepélyes Kiválósági Ösztöndíj átadó ünnepségét a Budapesti Kongresszusi Központban.

20231207_MNB.jpg

Az ösztöndíjat idén a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának hét hallgatója nyerte el. A 2016-ban indult program ösztöndíjában a jegybank tevékenységéhez kapcsolódó gazdaságtudományi képzésben részt vevő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók részesülhetnek.

20231207_MNB_01.jpg

Az átadóceremónia nyitóelőadását Virág Barnabás, az MNB Monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke tartott, aki a „XXI. század: A digitalizáció és a kreativitás új korszaka” című előadásában bemutatta a világban jelen lévő megatrendeket, különös tekintettel a klímaváltozásra és a zöld átállásra.

Ezt követően Kandrács Csaba, az MNB Pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke „A Zöld pénzügyek jelene és jövője” című előadásában ismertette az emberiség előtt álló fenntarthatósági kihívásokat és ezek gazdaságra gyakorolt hatását, majd beszélt az MNB zöld tevékenységéről és a zöld pénzügyi termékekről is.

A záróelőadást Kuti Zsolt, a jegybank monetáris politikáért, pénzügyi elemzésekért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgatója tartotta, aki az „A jövő pénzügyei – avagy van a mai pénzügyi rendszernek jövője?” címmel a jövő fizetőeszközeiről, a lehetséges fizetési módokról, a jövő bankjáról beszélt.

Kiemelkedő tanulmányi, tudományos és közösségi munkájukért a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját az alábbi hallgatók kapták a 2023/2024-es tanévben:

  • Benke Norbert pénzügy és számvitel alapszakos,
  • Horváth Kata kereskedelem és marketing alapszakos,
  • Kulcsár Dóra nemzetközi gazdálkodás (angol nyelven) alapszakos,
  • Németh Sára kereskedelem és marketing alapszakos,
  • Tenki Péter gazdálkodási és menedzsment alapszakos,
  • Zsigrai Hanna pénzügy és számvitel alapszakos,
  • Hóbár Fruzsina gazdálkodási és menedzsment alapszakos.

20231207_MNB_02.jpg

Az MNB Kiválósági Ösztöndíját elnyert hallgatóknak ezúton is sok szeretettel gratulálunk!

Köszönet a pályázat bírálati folyamatában aktív szerepet vállaló kollégának a segítségért.

Prof. Dr. Széles Zsuzsanna
dékán

Cikk nyomtatása E-mail