Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A Múzeumnegyed adott otthont a Soproni Közgáz Turizmus Klubjának

A tanév első Turizmus Klub rendezvénye, 2023. október 18-án, a soproni filmforgatási helyszíneket járta körül, egy igazán autentikus helyszínen, hiszen a Múzeumnegyed aulájában zajlott a rendezvény.

20231018_TurizmusKlub_besz.jpg

A programon egy kerekasztal beszélgetésre került sor, amelyen a filmturizmus, a hazai filmforgatási helyszínek és természetesen Sopron városának jelentősége is előtérbe került a filmek vonatkozásában. A résztvevők között olyan szakembereket köszönthettünk, mint Basa Balázs (filmhelyszínkutató), dr. Kiss Róbert Richárd (újságíró, turisztikai szakember) és dr. habil. Tóth Imre múzeumigazgató.

A rendkívül jó hangulatú és kötetlen beszélgetésre óriási volt az érdeklődés, így a közönség pillanatok alatt megtöltötte a Múzeumnegyed auláját. A beszélgetés során olyan kérdésekre kerestük a válaszokat, hogy miben rejlik Sopron városának népszerűsége a történelmi vonatkozású filmekben, beépíthető-e egy-egy meghatározó filmes alkotás a város marketingtevékenységébe, illetve hogyan váltak az elmúlt évtizedben a magyarországi helyszínek is egyre népszerűbbé.

A szakmai párbeszédből egyértelműen kiderült, hogy Sopron rengeteg ikonikus helyszínnel rendelkezik, azonban leginkább, mint díszlet jelenik meg a filmekben. A turisztikai kínálatban is kirajzolódott egy olyan filmes tematikával rendelkező rés, amely biztosan megvalósul, amennyiben az érintett felek szakmai együttműködésre lépnek a jövőben. Rengeteg forgatási élmény és történet is megosztásra került a jelenlévők számára, hiszen szóba került Brad Pitt, Jean-Claude Van Damme, egy különleges kávéélmény és egy extrém turisztikai termék A Da Vinci-Kód kapcsán.

A rendezvény abszolút sikeresen zárult, hiszen a hallgatóság is rengeteg kérdéssel készült és a résztvevők között is új, gyümölcsöző szakmai kapcsolatok alakultak, amelynek eredményét reméljük hamarosan Sopron városa is megtapasztalhatja.

Az összefoglalót készítette: Tóth Tímea Zsófia,
a rendezvény moderátora

Galéria >>>

Cikk nyomtatása E-mail