Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Value Managment képesítést szereztek a Soproni Közgáz hallgatói a projekthét második napján

A Lámfalussy Kar projekthetének második napja hallgatóink szemszögéből.

2022.12.06. Projekthét – Értékelemzés és Paks

A keddi napon az Értékelemzés projekt és a „Soproni Múzeumnegyed fejlesztése” projektzáró eseményére került sor. A hallgatók a hétfői nap fáradalmait kipihenve újult erővel vágtak neki feladataik kidolgozásának, mely kiemelten fontos volt, hiszen mindkét projekt a keddi nappal zárult le.

A hallgatóknak prezentáció keretében kellett ismertetniük munkájukat, valamint az Értékelemzés projektben résztvevő hallgatók vizsgát is tettek, melynek sikeres teljesítése esetén oklevél megszerzésére volt lehetőségük. Szintén kedden kezdődött meg a projekthét nemzetközi programsorozata is, melynek keretében megrendezésre az Intercultural Day, főszerepben a külföldi hallgatókkal, akik rövid prezentáció keretében kis ízelítőt adtak kultúrájukból egymásnak és a magyar hallgatóknak egyaránt. Az előadások közötti szünetben pedig lehetőség volt a különböző országok hagyományos ételeinek kóstolására is.

2022.12.06. Projekthét – Értékelemzés és Paks

A vállalatlátogatásra jelentkezett hallgatók már hajnalban gyülekeztek, hogy részt vegyenek a programsorozat első látogatásán. Egy izgalmas és érdekes tanulmányútra került sor az MVM Paksi Atomerőmű II. blokkjában.

 

Ígéretünkhöz híven ma is bemutatunk egy projektet. A következő sorokban olvasható az Értékelemzés miniprojekt.

Az Értékelemzési miniprojekttel összefüggő két nap célja az volt, hogy a hallgatókat bevezessék az értékelemzés világába, megismerhessék annak gyakorlatát, az értékmenedzsment (Value Management) alapvető elemeit, filozófiáját, fogalmait és elveit. Az oktatás része volt még az ehhez kapcsolódó európai VM szabványok, fogalmak és módszertanok (pl.: kockázatkezelés megismertetése), ahogy az ötletgenerálási technikák, és a fenntarthatóság értékelemzéshez való kapcsolódása is.

A két részre bontott elméleti oktatás után a hallgatók bekapcsolódtak a már futó értékelemzési projektmunkákba és oktatói segédlettel összeállítottak és befejeztek egy értékelemzési miniprojektet, mellyel bemutatták az elméleti anyagok gyakorlati hasznosulását, melyet a keddi napon sikeresen és ügyesen prezentáltak.

Az értékelemzési mini-projektet 15 hallgató Value Management vizsgája zárta, mely során tanúbizonyságot tettek tudásukról, a Value Management működéséről, gyakorlatáról.

„A projekt egy nagyobb anyagot fogott át, de dr. Szóka Károly tanár úr és prof. dr. Széles Zsuzsanna dékán asszony segítségével könnyen megértettük és hasznosítottuk a tanultakat. A Value Managment egy érdekes oldalát mutatta meg az elemzéseknek. Segítségével könnyen tudtunk problémák megoldása helyett célok kivitelezésen gondolkozni. Az információ először soknak tűnt, de az értelmezés utána a csapatmunkában jól tudtuk hasznosítani azokat. A már futó projektekbe pedig könnyen be tudtuk csatlakoztatni a feladatban résztvevő, nem pénzügyes hallgatókat is, akik nagy segítséget nyújtottak a projektek kiegészítéséhez, lezárásához. A projektvégi vizsga pedig egy jó mérése volt az addig tanultaknak.” – mondta el Baranyi Levente III. évfolyamos, pénzügy és számvitel alapszakos hallgató.

2022.12.06. Projekthét – Értékelemzés és Paks

A délutáni órákban értek haza az MVM Paksi Atomerőműbe látogatást tett hallgatók, de már tőlük is érdeklődtünk arról, milyen volt a látogatás:

„Az erőműlátogatás egy átfogó, minden területre kiterjedő vezetéssel kezdődött, ahol megismertük az atomerőmű működését, történetét és gazdasági jelentőségét. Ezt követően a secunder üzemcsarnok látogatására került sor. A látogatás során szokatlanul meleg volt a kinti hideg időjárás ellenére, és a füldugóról sem feledkezhettünk el. A heti sporttolást is teljesítettük, hiszen felmásztunk 33 méter magasra, hogy megtekintsük a primér csarnokot. A látogatás újszerű volt, örömmel vesszük, ha máskor is lehetőségünk lenne hasonló látogatásokra. A nap végén mindenki »sugárzó mosollyal« szállt le a buszról.” – számolt be Varga Zsanett III. évfolyamos, gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgató.

2022.12.06. Projekthét – Értékelemzés és Paks

 

Szántó Anna hallgató
Vállalati Kapcsolati Csoport

A képek megtekinthetők itt >>>

Cikk nyomtatása E-mail