Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Szakmai kirándulás és kihelyezett TDK-nap a Lámfalussy Kar szervezésében

Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján idén is megrendeztük a TDK-napot, amelyet egy szakmai kirándulással egészítettünk ki. A Kar hallgatói Kőszegen vehettek részt a háromnapos rendezvényen.

20230609-11_TDK-nap_01.jpg

A programok során nem csak Kőszeg városával ismerkedhettek meg a résztvevők, hanem a TDK-n (Tudományos Diákköri Konferencia) való részvételre is buzdítottuk az egyetem hallgatóit. A kihelyezett TDK-nap fókuszában az információk és a tudományos írások felhasználása, az önismeret, a motiváció, valamint a grafológia állt.

Június 10-én délelőtt a szakmai program keretében Nemes László innovációs menedzser tartott interaktív előadást az információ fontosságáról, a hitelességről, illetve külön kitért a szakmai cikkek és folyóiratok felhasználásának lehetőségeire, fókuszban tartva a mesterséges intelligencia adta alternatívákat is. Kiemelésre kerültek a kutatómunka megkezdésének buktatói, illetve a források megfelelő módú elemzése is. A rendezvény következő állomásán Palkó Eszter grafológus szakember elemezte a különböző írásmintákat és fajtákat, amely hatalmas érdeklődéssel kötötte le a hallgatóságot. Az önéletrajz írásának fortélyai, sarkalatos pontjai is előkerültek a beszélgetések során. A blokk végén rengeteg személyes kérdés megválaszolására is sor került, amely az önismeret témájára fókuszált.

20230609-11_TDK-nap_02.jpg

Programunk következő állomásán Ékes Szeverin Kristóf Pro Scientia díjas öregdiákunk osztotta meg élménybeszámolóját a TDK-n és OTDK-n szerzett tapasztalatairól. Az előadásban többször hangsúlyozta, valóban bármilyen témát érdemes tudományos keretek közé foglalni. Karunk igen büszke rá, hogy az elmúlt években két hallgatónk is bekerült a kétévente országosan összesen három-négy fő kiválasztott közé. 2013-ban Ékes Szeverin Kristóf, 2015-ben Fazekas Nikolett öregdiákunk érdemelte ki e kitüntetést. Az előadás után kötetlen beszélgetés formájában is feltehették diákjaink kérdéseiket a saját kutatásaikhoz kapcsolódóan.

20230609-11_TDK-nap_03.jpg

A szakmai kirándulás során kipróbálhattuk a geocachinget, felfedezhettünk jó pár geoládát, valamint Kőszeg szépségeit és betekintést nyerhettünk a helyi termelők világába is. A TDK szakmai nap és a köré szervezett kirándulás reményeink szerint sokak érdeklődését felkeltette a karon folyó tudományos munka iránt, így továbbra is arra buzdítjuk a hallgatókat, hogy jelentkezzenek a TDK-ra!

 

Tóth Tímea Zsófia
TDT titkár

Galéria >>>

Cikk nyomtatása E-mail