Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Együttműködés az oktatásban az Uniqa-val

Egyetemünk képzési portfóliójának több szakja összecseng az Uniqa Insurance Group AG működési területével.

20230721_Uniqua_01.jpg

20230721_Uniqua_02.jpgEgyetemünk képzési portfóliójának több szakja összecseng az Uniqa Insurance Group AG működési területével, mint például a Nemzetközi gazdálkodás, Pénzügy és számvitel, valamint a Gazdaságinformatikus alap- és mesterképzések. Kiemelten fontos számunkra, hogy hallgatóink a magas színvonalú elméleti ismeretek mellett valós, gyakorlati tapasztalatokkal is felvértezzék magukat. Ezt a célt erősítik az Egyetem piaci partnerekkel kötött aktív együttműködései.

Az Uniqa AG-vel a tavaszi félév elején indultak meg az egyeztetések. A bécsi székhelyű cég képviseletében Tanja Weber, Recruiting Expert, valamint Florian Grassmück, Employer Branding Expert tettek látogatást májusban a soproni kampuszon, ahol az érintett képzések képviselőivel egyeztettek az olyan együttműködési lehetőségekről, mint szakmai gyakorlatok, vendégelőadások, céges projektek, stb.

A pozitívan zárt egyeztetést követően júniusban végzős gazdaságinformatikus hallgatókat, s az őket kísérő oktatókat fogadta a cég a bécsi Duna-csatorna partján az Uniqa Toronyban, ahol megismerték a cég működési területét, értékeit, valamint gyakornoki lehetőségeket is.

Kötetlen beszélgetés keretében a humánerőforrás osztály vezetőitől azt is megtudhatták az érdeklődők, hogyan működik egy nyitott állás esetében a felvételi eljárás, mit figyelnek az önéletrajzban, és mik a legfontosabbak az állásinterjún.

Cikk nyomtatása E-mail