Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Újra TDK workshop a Lámfalussy Karon

20230626_TDK-worshop.jpg

A szakmai kirándulás után sem állt meg a munka a TDK közösségben, ezért külső helyszínen került sor a TDK-zó hallgatók újabb eseményére. A Tudományos Diákköri Konferenciára már jelentkezett hallgatók vehettek részt azon a programon, ahol a dolgozatok témáit és kutatási lehetőségeit beszéltük át.

2023. június 26-án a VOLT Caféban dr. Koloszár László, a Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke hívta fel a figyelmet a kutatás megkezdésével járó legfontosabb teendőkre. Szó esett a dolgozat pontos felépítésén át, a tartalmi és formai követelményekről is. A karról dr. Tóth Balázs István, a Lámfalussy Kutatóközpont igazgatója a szakirodalmi feldolgozás és a források használata, jelölése kapcsán látta el nagyon hasznos tanácsokkal a hallgatókat. A TDK-zók számos módszertani kérdéssel készültek a délutáni szakmai programra, így nem csak azt osztották meg, hogy ki hogyan áll a munkával, hanem segítő ötletekkel is támogatták egymást. Külön öröm volt, hogy a témavezetők is csatlakoztak a szakmai programhoz, ezzel még több nézőpontot járhattunk körül a hallgatókkal.

A programon Nemény Dorka Virág mesterszakos hallgató is részt vett, aki rutinos TDK-zó és OTDK-zó. Dorka a tudományos előadással járó nehézségeket és a saját módszertanához kapcsolódó kihívásokat emelte ki.

A délután egy igazán jó hangulatú eseménnyé nőtte ki magát, így a hallgatók egyetértésével a későbbiekben is szervezünk szakmai programo(ka)t a VOLT Café helyszínére.

Cikk nyomtatása E-mail