Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Szakmai együttműködés a soproni Fáy Technikum és a Lámfalussy Kar között

A két intézmény oktatói közösen képzik az okleveles technikusokat a jövőben. Az együttműködés a továbbtanulást is segíti majd.

20230418_LKK-Fay_egyuttmukodes.jpg

 

A 2023 szeptemberétől induló okleves technikusképzés diákjait a Lámfalussy Kar és a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum oktatói együtt készítik majd fel a szakmai tárgyakból a Fáy Technikumban. Az okleves technikus képzésben a tanulók öt év alatt érettségit és szakmát is szereznek, de a képzés segíti a felsőoktatásba történő bekerülést is. A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon 30 kredit értékben lesz elismerhető a technikusi képzésben szerzett ismeretanyag.

A tanórák nem csak a Fáy Technikumban, hanem a Lámfalussy Kar Erzsébet utcai campusán is folynak majd a Soproni Egyetem oktatóinak közreműködésével. Az új és speciális képzés a tervek szerint az első évfolyam esetében körülbelül 17 tanulót érint majd.

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara eddig is kiemelten népszerű volt a technikum diákjainak körében, a szorosabb kapcsolat pedig még inkább lehetővé teszi a tanulók számára a soproni közgazdászképzés megismerését.

Cikk nyomtatása E-mail