Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Szakmai együttműködés a Process Solution Kft. és a Lámfalussy Kar között

Automatizáció a könyvelésben – naprakész tudást kapnak a pénzügyes hallgatók.

20230420_Process_Solution.jpg

2023 márciusában a Soproni Egyetem, illetve a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar szakmai együttműködési megállapodást kötött a Process Solutions Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató Kft-vel. Ennek keretében 2023. április 20-án online óra megtartására került sor a Számvitelszervezés kurzuson belül.

Az online óra két részből állt, először a rövid cégbemutató után Balogh-Szabó Zolna vázolta, hogy milyen karrier lehetőségeket tudnak a hallgatóknak, illetve a pályakezdőknek ajánlani, melynek része a home office munkavégzés.

Ezután következett a szakmai előadás, melyet Sólyom Attila igazgató úr tartott. Ebben bemutatta, hogy milyen informatikai lehetőségek állnak rendelkezésre ma már a könyvelés területén, illetve, hogy ezek közül milyen programokat és IT-megoldásokat használnak. Kiemelt téma volt az automatizáció, annak lehetőségei, korlátai. Fontos terület a management riporting rendszerek, annak kialakítása, működése, milyen megoldásokkal lehet a riportokat elkészíteni, és természetesen a ChatGPT alkalmazhatósága a számvitelben és a könyvelési munkában. Bemutatta, hogyan tud fejlődni a könyvelő a szakmában, milyen feladatok vannak, – megfelelés a számviteli törvény előírásának – majd ezt követően a döntési folyamatok előkészítését és támogatását vázolta.

Zárszónak elmondhatjuk, hogy nem kell attól félni, hogy a könyvelő szakma eltűnik, de hogy hogyan fogunk könyvelni, az biztosan meg fog változni. A szakembert kiváltani nem, csak támogatni tudjuk a technológiával, azaz a könyvelőre, számviteli szakemberre mindig szükség lesz. Hallgatóink jó pár kérdést tettek fel, izgalmas diskurzussal zárult ez az online tanóra.

 

Fábiánné Játékos Judit oktató, PhD hallgató
Dr. Szóka Károly egyetemi docens, szakfelelős

 

A Process Solution egy dinamikusan növekvő számviteli és bérszámfejtési szolgáltató cég. Saját irodáik és partnerhálózatuk révén Európa-szerte nyújtanak magas színvonalú szolgáltatásokat, cégcsoportjuk Magyarországon 2006 óta piacvezető szerepet tölt be. PS Remote Programuk – Work from anywhere keretében országszerte dolgoznak együtt a legjobb szakemberekkel és építik közel 400 fős magyarországi csapatukat.

Cikk nyomtatása E-mail