Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Soproni Közgáz projekthét: Szemléletformálás a körforgásos gazdaságban

A Lámfalussy Kar projekthetén az Üzleti Tanulmányok Intézetének szervezésében hallgatói pályázat keretében kerestük a fából készült termékek újrahasznosításával kapcsolatos szemléletformálás legjobb eszközeit.

2022.12.07. Projekthét – körforgásos gazdaság 

A projektindító workshopon (http://lkk.uni-sopron.hu/hirek/korforgasos-gazdasag-workshop-a-soproni-kozgazon), amely a körgazdaság faipari kilátásainak kérdéseit járta körül, a FALCO Zrt. képviselője, Kovács Tamás, vetette fel a munka során megválaszolandó kérdéseket. A projektfeladat megoldásán közgazdász és faipari mérnök hallgatók egyaránt dolgoztak.

A versenyen első helyezést és az ezzel járó 150 000 forint pénzjutalmat „Lakossági kommunikációs terv hulladékfa kezelésére és újrahasznosítására” című munkájukkal Fónagy Gábor és Soós Márton faipari mérnök szakos hallgatók nyerték. Prezentációjukban bemutatták a kommunikációs tervezést megalapozó pilot piackutatásukat és az általuk készített weboldal tervét. A második helyezett, 100 000 forintos díjazás mellett, Varga Zsanett és Tenki Péter gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatók „Piackutatási terv a hazai lakosság és faipari vállalkozások körforgásos faiparban való részvételéről” című munkája lett. A hallgatók tervei jó alapot jelentenek egy későbbi országos véleményfeltáró kutatáshoz. Hegyi Domonkos és Décsei Tamás faipari mérnök szakosos hallgatók 50 000 forintot nyertek a használtfa újrahasznosítását célzó kommunikációs kampány tervükkel, amelyben megfogalmazták a lehetséges üzenteket, és ötleteket adnak a kommunikációs tevékenységhez az arculati elemek kapcsán.

Valamennyi résztvevőnek köszönjük szépen a benyújtott és prezentált javaslatokat!

A projektötletek fejlesztése, részleteinek megvalósítása a következő félévek feladata a Soproni Közgázon. A díjakat a „Technológia transzfer iroda és hozzá kapcsolódó struktúra létrehozása a Soproni Egyetemen (2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00023)” projekt biztosította.

Cikk nyomtatása E-mail