Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Sikeresen zajlott a XVI. Soproni Pénzügyi Napok konferencia a Lámfalussy Karon

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán immáron XVI. alkalommal került megrendezésre az adózási, pénzügyi, számviteli szakmai és tudományos konferencia.

2022.09.28-30. Soproni Pénzügyi Napok beszámoló

 

2022. szeptember 28–30. között került megrendezésre a három napos őszi pénzügyes konferencia, „A kriptovaluták szerepe a fenntartható gazdaságban” címmel. A rendezvény fő támogatója a Magyar Nemzeti Bank volt.

A konferenciát megnyitotta és a részvevőket köszöntötte Dr. Balog Ádám a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja, Prof. Dr. Lakatos Ferenc a Soproni Egyetem kutatási és külügyi rektorhelyettese, Dr. Farkas Ciprián Sopron MJV polgármestere és Prof. Dr. Széles Zsuzsanna a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja.

Előadónk volt többek között Prof. Dr. Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke, Dr. Parragh Bianka a Monetáris Tanács tagja, a Magyar Nemzeti Bank képviselője, Dr. Pulay Gyula az Állami Számvevőszék vezető közgazdásza, osztályvezetője, Kalocsai Kornél a Blockchain Magyarország Egyesület elnöke, valamint Besesek Botond a PM helyettes államtitkára is.

A konferencia központi témája a kriptovaluták, a velük való kereskedelem és egyéb műveletek, valamint a fenntartható gazdaság és a zöld pénzügyek volt. Az előadásokat mindkét napon pódiumbeszélgetések színesítették, melyek során a szakma neves képviselői kifejtették személyes álláspontjukat és a közönség is hozzászólt a témákhoz. Ahogy eddig minden évben, így idén is a szakemberek mindhárom nap aktuális információkat hallgattak meg az adózás és a számvitel területén. Ezt egészítették ki a csütörtöki tudományos szekciók is, ahol PhD-hallgatók és oktatók, kutatók mutatták be szakmai területeiket, kutatásaikat. A rendezvény első napján, szerdán délelőtt a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara Közgazdaság, Vám- és Egyes Pénzügyi Területek szakmai tagozata tartott nyilvános tagozati ülést.

Jövő szeptemberben is várjuk a szakma és a tudomány iránt érdeklődőket a Soproni Közgázon!

a Szervezők

Galéria >>>

Sopron Média >>> 

Cikk nyomtatása E-mail