Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Rekordszámú nevezéssel indul a XI. Egyetemfoglaló a Soproni Közgázon

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Január 17-én 11. alkalommal rendezi meg a Lámfalussy Kar az „Egyetemfoglaló” elnevezésű, játékos, közgazdasági vetélkedőjét középiskolások részére, szórakoztató formában mutatva be az üzleti élet világát.

2023.01.17. Egyetemfoglaló

Az idei vetélkedő a körforgásos gazdasághoz, a lakossági fa- és bútoripari hulladékmegelőzési és újrahasznosítási lehetőségekhez kapcsolódik majd, mely során a diákoktól kreatív, saját korcsoportjukhoz igazodó megoldásokat várunk.

6 városból összesen 21 csapat vág neki a játékos megmérettetésnek a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának campusán, a soproni Pénzügyi Palota épületében.

Az Egyetemfoglalón vidám hangulat mellett szeretnénk betekintést nyújtani a régió középiskolásainak a közgazdász szakma rejtelmeibe, illetve rávilágítani fontos gazdasági, környezeti és társadalmi problémákra. A vetélkedő kiváló lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy más középiskolák diákjaival játékos, szórakoztató módon összemérjék tudásukat, mely során sokkal inkább a kreativitás és a kommunikációs készségek kapnak főszerepet, mint a lexikális tudás. Ezáltal is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a diákok felkészültebbek legyenek a továbbtanulás nyújtotta kihívásokkal szemben.

A verseny két fordulóból áll. Az első fordulóban a résztvevőknek egy kreatív, saját elképzeléseiken alapuló videófilmet kell készíteniük, többek között arról, hogy a településük lakói (fiatalok, középgeneráció és idősek) számára mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, mit tudnak a fa- és bútoripari hulladékok szelektív gyűjtéséről, hogyan gyűjtik ezeket.

A második fordulóban, a vetélkedő napján a lakossági fa- és bútoripari hulladékok szelektív hulladékgyűjtéséhez, újrahasznosításához kapcsolódóan kapnak információkat a versenyzők, melyek figyelembevételével kell a feltett kérdéseket megválaszolniuk, illetve a kiadott feladatokat megoldani.

A versenyen való részvétellel a diákok – tárgynyereményeink mellett – a 2024-es felvételi eljárásra +35 intézményi többlet pontra lesznek jogosultak, amennyiben Karunk valamely képzésére jelentkeznek.

A vetélkedő vállalati, szakmai partnere, a FALCO Zrt. hosszú ideje igyekszik meghonosítani a köztudatban, hogy a fa az egyik legsokoldalúbb, anyagában folyamatosan újrahasznosítható termék, ezért a körforgásos gazdaság faipari úttörőjeként örömmel mondott igent Karunk támogatói felkérésére.

Cikk nyomtatása E-mail