Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Körforgásos gazdaság workshop a Soproni Közgázon

A körgazdaság faipari kilátásairól tartottak projektindító workshopot az Üzleti Tanulmányok Intézetben 2022. november 9-én.

2022.11.09. Workshop

 

A fából készült termékek használatának és újrahasznosításának szerepe a klímavédelemben kiemelkedő, amit széles körben ismertté kell tenni. Közgazdász és faipari mérnök hallgatók a következő hetekben a faipari körgazdaság kérdéseire keresnek válaszokat ipari partnerek bevonásával.

Kriza Máté, az Üzleti Tanulmányok Intézet doktorandusza, a vállalatok Cradle to Cradle tanúsítványát kiállító EPEA Switzerland GmbH magyarországi képviselője, a körforgásos üzleti modellekről tartott előadást, amely a vállalat egyik meghatározó értékteremtési és értéknyújtási tevékenysége. Ebben a tevékenységben a termék megnövelt élettartama által nyújtott szolgáltatásokra helyeződik a hangsúly.

Körforgásos gazdálkodás a faiparban címmel tartott előadást dr. Alpár Tibor, innovációért és vállalati kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, aki a CO2 körforgás és faipar összefüggéseire világított rá, és bemutatta a FALCO Zrt-nek végzett szénlábnyom vizsgálat eredményét.

A workshop résztvevői Kovács Tamás PR vezető tolmácsolásában megismerhették a FALCO Zrt. fahulladék újrahasznosításban betöltött kiemelkedő szerepét, és jövőbeli célját, miszerint a faiparban és a lakossági felhasználás során keletkező melléktermékek, hulladékok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását országos méretűvé kívánják fejleszteni. A körforgásos faipar területén támaszkodnak a Soproni Egyetemen létrejött Faipari Tudásközpontra, amely a képzésben, kutatásban, szemléletformálásban fontos szerepet kap.

Ez utóbbihoz járulnak hozzá a közgazdász hallgatók és oktatók munkájukkal, melynek eredményét december 7-én, a Soproni Közgáz projekthetén mutatják be. A kutatási munkájukat mentorként támogatják az Üzleti Tanulmányok Intézet oktatói, dr. Koloszár László, dr. Takáts Alexandra, dr. Mészáros Katalin, dr. Németh Nikoletta és dr. Bednárik Éva.

 

Galéria >>>

Cikk nyomtatása E-mail