Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Könyvbemutatót tartottak a Soproni Közgáz Turizmus Klubjában

Kultúrhistóriai szilánkok – Avagy mi köze Palancsa Tanár Úrnak és könyvének a macaronhoz?

2022.10.05. Turizmus Klub beszámoló

 

Október 5-én, szerdán Palancsa Attila „Kultúrhistóriai szilánkok a turizmus történetéhez” című könyvének bemutatója nyitotta a Turizmus Klub második félévét. A Soproni Egyetemen működő szakmai fórumon ez alkalommal is középiskolai diákok, egyetemi hallgatók, oktatók és térségi szakemberek vettek részt.

A kedélyes beszélgetés során a szerző és Pappné dr. Vancsó Judit, az est moderátora és háziasszonya, vezették végig a jelenlévőket a kötet főbb témakörein. A könyv tartalmas és egyúttal szórakoztató élményt kínál az Olvasónak, az egyes fejezetekben bővelkednek az érdekes kultúrhistóriai adalékokkal, melyek új megvilágításba helyezik az Olvasó előzetes lexikális tudását a turizmus történetének főbb állomásainak adott korba és társadalmi kontextusába helyezésével. A könyvbemutatón jelenlévők érdekes szemelvényeket kiragadva ízlelgethették az igazán színes tartalmat.

És hogy mi köze van a Tanár Úrnak a színes, könnyed, de tartalmas és különleges macaronhoz? Mint kiderült, a Tanár Úrnak semmi, de aki szeretné megtudni, hogy mi köze van a könyvnek süteményhez, az olvassa el!

 

Galéria >>>

Cikk nyomtatása E-mail