Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Elkezdődött a projekthét a Soproni Közgázon – hallgatói beszámoló

A Lámfalussy Kar nappali tagozatos hallgatói projekthét keretében zárták le a 2022/2023-as tanév első szemeszterét. A projekthét lehetőséget, biztosít a hallgatók számára, hogy változatos, szakjuktól akár teljesen független ismeretekkel gazdagodjanak.

2022.12.05. Projekthét – a Soproni Múzeumnegyed fejlesztése projekt

 

Karunkon négy projekt közül választhattak a hallgatók: Értékelemzési projekt, a Soproni Múzeumnegyed fejlesztése projekt, Körforgásos gazdaság projekt, Költségvetési szimuláció. A projekteken túl tanulmányutak szervezésére is sor került. A hallgatóknak lehetőségük volt a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. Logisztikai Központja, az MVM PAKS Atomerőmű II. blokkja, a FALCO Wood Industry Zrt., valamint a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum közül választani aszerint, hogy mely vállalathoz szeretnének ellátogatni.

Egyes projektek már megkezdődtek novemberben, míg más projektek a hétfői nappal indultak el. Jelenléti formában december 5-én három projekt résztvevői jelentek meg az épületben és dolgoztak tovább oktatóink támogatásával a feladataikon.

A következő héten minden nap bejelentkezünk egy rövid hírrel a projekthétről, megszólaltatunk hallgatókat és bemutatjuk a zajló projekteket.

És most ismerjétek meg a Soproni Múzeumnegyed fejlesztési projektjét röviden:

A Soproni Múzeumnegyed jelenleg zajló fejlesztése és a Soproni Múzeum intézményei kapcsán a hallgatók komplex feladatokat kaptak. A feladat során turizmusmarketinggel, ezen belül online és offline marketingkommunikációval, imázsvizsgálattal, turisztikai csomagok kialakításával és jó gyakorlatok gyűjtésével találkozhatnak a hallgatók. A feladatot a 3-4 fős csoportok együttműködésben oldják meg: turizmus–vendéglátás, kereskedelem és marketing, valamint gazdálkodási menedzsment szakos hallgatók vesznek részt a kidolgozásban. A résztvevők kedd délután 12.30-tól a Gidai Előadóban mutatják be javaslataikat a kidolgozott projektek kapcsán a Soproni Múzeum vezetése előtt.

Nagy Dzsenifer III. éves Turizmus–vendéglátás szakos hallgatónk így nyilatkozott a mai napról:

„A reggeli órákban nagy lelkesedéssel vágtunk bele az általunk választott projektfeladat kidolgozásába. A mi témánk a vendégértékelések elemzése és egy SWOT-analízis készítése volt a Soproni Múzeumnegyeddel kapcsolatban. A kiváló csapatmunkának köszönhetően gördülékenyen tudtunk haladni és néhány óra alatt végeztünk a mai napra szánt feladattal. Bár a nap végére meglehetősen elfáradtunk, holnap újult erővel kezdünk majd bele a hátralevő prezentáció elkészítésébe.”

Szántó Anna hallgató
Vállalati Kapcsolati Csoport

 

A képek megtekinthetők itt >>>

Cikk nyomtatása E-mail