Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A fenntartható ellátási lánccal ismerkedtek meg a Lámfalussy Kar hallgatói

A Közgazdaságtudományi Kar nappali és levelező tagozatos hallgatói az ausztriai Wewalka GmbHnál tett látogatásukkal szélesítették látókörüket és bővítették tudásukat.

2022.09.30. Gyárlátogatás – Wewalka GmbH

 

A Soproni Közgáz nappali és levelező tagozatos hallgatói külföldi tanulmányi gyárlátogatással színesítették a 2022/2023-as tanévet szeptember végén. A tanév elején Folyamatmenedzsment és Logisztikai Folyamatok Elemzése tantárgy keretében Pankotay Fruzsina Magda tanárnő jóvoltából kaptunk egy nagyszerű lehetőséget szakmai ismereteink mélyítésére, elméleti tudásunk kibővítésére, mind a nappali tagozatosok, mind a levelezősök számára egyaránt.

Jól tettük, hogy így döntöttünk. Sok tudással és élménnyel gazdagodtunk. 2022. szeptember 30-án a Wewalka GmbH sollenaui üzemébe látogattunk el, ahol Pinezits István logisztikai menedzser fogadott bennünket, aki részletesen bemutatta a vállalatot Stanislaw Hannes szakszervezeti vezetővel együtt, ebből kifolyólag beleláthattunk a logisztikai beszerzések, a gyártási folyamatok, csomagolás, raktározás, és ezeknek a folyamatoknak a különböző informatikai rendszereinek a világába.

Ami számunkra egy igazán pozitív dolog volt, hogy a kezdetben megszerzett elméleti tudást a való életben, gyakorlatban is megnézhettük, ami egy teljes keretet adott a napnak. A precíz körbevezetésnek köszönhetően megtudhattuk, hogy melyik folyamat hogyan zajlik, és mennyi időt vesz igénybe.

Nem utolsó sorban a körbevezetés zárásaként egy kellemes kávé és üdítő kíséretében beszélhettük át a gyártási folyamat és az iparág fenntarthatósági kérdéseit valamint a kétórás látogatásnak a legkedveltebb részeit. Számos kérdést tettünk fel Pinezits úrnak a szakmájáról, a vállalatról, de még az ausztriai és magyar munkaerő piac főbb különbségeiről.

A fenntartható vállalati logisztika egy nagyon összetett folyamat, amelyben minden apró részlet számít – ezzel a gondolattal tértünk haza, amely be is bizonyosodott a látogatásunk során.

Egyaránt köszönjük Pankotay Fruzsina Magda tanárnőnek a szervezést, lebonyolítást, valamint Pinezits István menedzsernek a lehetőséget...

 Németh Vivien és Sághy Viktória
III. évfolyamos, gazdálkodási és menedzsment alapszakos nappalis hallgatók

Galéria >>>

Cikk nyomtatása E-mail