Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak angol nyelven (duális képzésben is)

Miért a nemzetközi gazdálkodás alapszak?

A nemzetközi gazdálkodás szak képzési célja idegen nyelven is magas szinten tárgyalóképes gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és a specializációk keretében megszerzett tudásuk birtokában képesek a nemzetközi vállalkozói tevékenység végzésére és irányítására. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására. A nemzetközi gazdálkodás alapszakot azon középiskolát végzett fiatalok részére javasoljuk, akik elsősorban a külkereskedelemben, transznacionális cégeknél, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező vállalatoknál és intézményeknél szeretnének elhelyezkedni, vagy saját (külkereskedelmi, tanácsadó) vállalkozást szeretnének alapítani.

Ne felejtsd, a nemzetközi gazdálkodás alapszakot duális képzési formában is választhatod!

Mit tanulhatsz a nemzetközi gazdálkodás szakon?

Az alapozó tantárgyak mellett megismerkedhetsz az Európai Unió működésével, fejlesztheted interkulturális kompetenciáidat, elsajátíthatsz külkereskedelmi és logisztikai ismereteket, jártassá válhatsz az üzleti tervezésben, nemzetközi pénzügyekben, nemzetközi marketingben is. Ezen ismereteknek köszönhetően megtanulod hogyan kell megszervezni az export-import tevékenységeket, hogyan kell üzleti tervet, stratégiai tervet vagy éppen marketing tervet készíteni. Képessé válhatsz nagy mennyiségű adatok alapszintű elemzésére és azok megfelelő prezentálására. Elsajátíthatod az üzleti életben nélkülözhetetlen protokolláris ismereteket és fejlesztheted tárgyalási és előadói képességeidet.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A nemzetközi gazdálkodási alapszak a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak esetén teljes kreditértékkel kerül beszámításba, de emellett több más gazdaságtudományi szakra is bemeneti képzésnek tekinthető, úgy, mint a vállalkozásfejlesztés vagy a vezetés és szervezés mesterszakok.

Ha a képzést követően ki szeretnéd magad próbálni a munka világában a gyakorlati időszak letöltése után a sikeres államvizsgát követően jó eséllyel pályázhatsz külkereskedelmet is bonyolító és/vagy nemzetközi ügyekkel is foglalkozó kis- és közepes vállalkozásokhoz, nagyobb vállalatok külkereskedelmi és logisztikával foglalkozó részlegeire, egyéb kereskedelmi és szolgáltató vállalatok különböző önálló munkaköreire, akár középvezetői állásokra is.

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el, illetve megtekinthetőek itt.

Duális képzés

A duális képzéssel kapcsolatos információk a duális képzés önálló oldalán érhetőek el. További információ kérhető: lkk-dualis@uni-sopron.hu

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Németh Nikoletta
egyetemi docens
I. em. 134.
(+36 99) 518-495
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Tamasi Hajnalka
tanulmányi előadó
fsz. 8/a.
(+36 99) 518-726
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar