Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Két első és két második helyezéssel és három különdíjjal zárta a 36. OTDK-t a Soproni Közgáz

2023-ban két szekcióból is az első hellyel tértek haza az Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról (OTDK) a Lámfalussy Kar hallgatói.

20230413-15_OTDK.jpg

 

Április 13. és 15. között a Pécsi Tudományegyetem (Testnevelési- és Sporttudományi Szekció), április 20. és 22. között pedig a komáromi (Szlovákia) Selye János Egyetem (Közgazdaságtudományi Szekció) adott otthont 36. OTDK egy-egy szekciójának, melyekben a Lámfalussy Kar hallgatói – összesen 11-en, 12 dolgozattal – is az előadók között szerepelhettek.

Mint korábban beszámoltunk róla, Nyerges Marcell a Testnevelési és Sporttudományi Szekcióban, Sportgazdaság és sportmenedzsment tagozatban bizonyult a legjobbnak a „»Kis pénz, kis foci…?« – Az UEFA pénzek hatása a Kelet-európai nemzeti labdarúgó bajnokságok versenyegyensúlyára” című dolgozatával. Témavezetői: dr. habil. Paár Dávid és dr. Pirger Tamás.

Idén rendhagyó módon országhatárainkon túl, a magyar tanítási nyelvű Selye János Egyetem rendezhette meg a 36. OTDK Közgazdaságtudományi Szekcióját, ahol az alábbi soproni vonatkozású eredmények születtek:

  • Pénzügy – pénzügytan tagozatban I. helyezést ért el Prégler Krisztina „A Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) hatékonyságának felmérése a soproni középiskolákban” című munkájával. Témavezetője: dr. Kovács Tamás.
  • Világgazdaság – Európai Unió és Kelet-Közép-Európa tagozatban II. helyezést ért el Nemény Dorka Virág „Digital transformation and digital divide in times of COVID-19: Regional patterns of change in European transition economies” című dolgozatával. Témavezetője: dr. habil. Tóth Balázs István.
  • Marketing – Marketingkommunikáció tagozatban II. helyezést ért el Németh Sára „Fontos a font? A betűtípusok fontossága a marketingben, jelentős divatmárkák arculatváltásán keresztül vizsgálva” című munkájával. Témavezetője: dr. Mészáros Katalin.
  • Szintén Marketing – Marketingkommunikáció tagozatban Különdíjat érdemelt ki Nagy Lola „Marketing a labdarúgásban, avagy a futballcipők népszerűsítése labdarúgósztárok révén” című dolgozatával. Témavezetője: dr. habil. Paár Dávid és dr. Pirger Tamás.
  • Emberi erőforrás – HR gyakorlatok I. tagozatban Különdíjjal jutalmazták Zagyi-Tarnóczi Brigitta „A nők karrierépítési lehetőségei a maszkulin és feminin nemzeti kultúrákban” című munkáját. Témavezetője: dr. Kópházi Andrea.
  • Fenntarthatóság I. – Fenntarthatóság makro perspektívában tagozatban Különdíjat érdemelt ki Náhlik András „Is it possible to talk about circular economy? Investigation on plastic recycling in Hungary” című dolgozatával. Témavezetői: dr. Németh Nikoletta és dr. Pankotay Fruzsina Magda.

Szintén a Soproni Egyetemet hírét öregbítették dolgozataikkal és előadásaikkal a Közgazdaságtudományi Szekcióban Bakucz Daniella Tünde, Tóth Dorina Anikó, Csalogány Cintia és Horváth Kata hallgatók, valamint Prégler Krisztina a fent említetten kívül még egy munkával.

Köszönjük valamennyi hallgatónknak, hogy méltón képviselték Karunkat ezen a rangos rendezvényen! Hallgatóinknak és témavezetőiknek szívből gratulálunk a rendkívül magas színvonalú szakmai munkához!

Cikk nyomtatása E-mail