Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Újra TDK workshop a Soproni Közgázon!

Az új tanévben sem állt meg a tudományos diákköri kutatómunka, ismét külső helyszínen került sor a TDK-zó hallgatók szakmai eseményére.

2022.10.11. TDK workshop

 

A Tudományos Diákköri Konferenciára már jelentkezett hallgatók vehettek részt azon a programon, ahol a november 7-i beadási határidőig még hátra lévő feladatokat, problémákat, kihívásokat beszéltük át.
2022. október 11-én a Volt Caféban dr. Koloszár László, a Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke hívta fel a figyelmet a közeledő határidő előtti legfontosabb teendőkre. Szó esett a dolgozat pontos felépítésén túl, a tartalmi követelményekről, a jó TDK munkák lényegi elemeiről és módszertani teendőiről is. A karról dr. Tóth Balázs István, a Lámfalussy Kutatóközpont igazgatója a szakirodalmi feldolgozás és a források használata, jelölése kapcsán látta el nagyon hasznos tanácsokkal a hallgatókat. A TDK-zók számos módszertani kérdéssel készültek a délutáni szakmai programra, így nem csak azt osztották meg, hogy ki hogyan áll a munkával, hanem segítő ötletekkel is támogatták egymást. A programon Nemény Dorka Virág mesterszakos hallgató is részt vett, aki rutinos TDK-zó és már túl is van élete első konferenciáján. Dorka a tudományos előadással járó nehézségeket és a saját módszertanához kapcsolódó kihívásokat emelte ki. A résztvevők számos új iránnyal gazdagodtak, amelyekkel a beadásig hátra lévő hetekben igazán ütős TDK dolgozatot hozhatnak létre.
A délután egy igazán jó hangulatú eseménnyé nőtte ki magát, így a hallgatók támogatásával a későbbiekben is szervezünk hasonló szakmai programokat. 
 
Tóth Tímea Zsófia
kari TDT-titkár
 
Cikk nyomtatása E-mail