Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés

Miért a pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés?

Tőzsde, részvények, kriptovaluta, bankok, digitalizáció. Hallottunk már róla, de ha az egyetem pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzését választod, akkor profi is leszel belőle!

Ha elvégzed ezt a szakképzést, akkor olyan pénzügyi és számviteli szakember válik belőled, aki korszerű közgazdasági tudással és műveltséggel fog rendelkezni.

Ehhez olyan elméleti és gyakorlati tudást adunk, mellyel minden vállalat, bank, vagy költségvetési szervezet pénzügyi vagy számviteli részlegén megállod a helyed.

Várjuk azokat, akiket érdekel, hogy hogyan keletkeznek a pénzügyi adatok, hogy működik egy bank, vagy egy vállalat pénzügyi és számviteli rendszere, mit jelent a pénzügyi tervezés.

Mindehhez szoftvereket is használunk, és projektmunkákon, feladatokon keresztül építjük fel azt a tudást, mellyel 2 év múlva elvégezheted a szakot.

Mit tanulhatsz a pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésen?

Olyan szakembereket képzünk, akik sikeres tagjai lesznek egy vállalat pénzügyi és számviteli osztály támogató csapatának, akikkel Te is találkozhatsz egy bankban, akik képesek a pénzügyi adatok valósághű előállítására, hasznosítására, a pénzügyi és számviteli rendszerek átlátására és működtetésére, korszerű tervezési, gazdálkodási eljárások és módszerek alkalmazására – mindezt akár digitális alapokon, szoftvereket használva.

A szakképzésen kiemelt figyelmet kapnak azok a tárgyak, melyeknek célja, hogy megértsd a cégeknél, bankoknál zajló pénzügyi folyamatokat. Például ilyen a pénzügyi kultúra és digitalizáció, a szakmai és pénzügyi információfeldolgozási alapismeretek, a banktan és biztosítási ismeretek, a pénzügyi és gazdasági elemzés, a vállalati és banki pénzügyek a gyakorlatban, a vállalati pénzügyek vagy a vállalati pénzügyi tervezés.

A tantárgyak teljes listáját a letölthető mintatantervben találod.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzést azon középiskolát végzett fiatalok részére javasoljuk, akiket érdekel a bankok, a finanszírozás izgalmas világa, akik vállalatok pénzügyi osztályán szeretnének elhelyezkedni.

Pénzügyi, számviteli szakemberre minden vállalkozásnak, pénzintézetnek, biztosítónak és önkormányzatnak, illetve költségvetési intézménynek szüksége van, így az elhelyezkedés és a karrier biztosított.

A pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésen végzetteknek nem lesz gondja az elhelyezkedéssel, kutatások szerint az átlagos elhelyezkedési idő 2-3 hónap, a fizetési szint pedig a legjobbak között van.

Amennyiben elvégezted a felsőoktatási szakképzést, lehetőséged van az egyetemen továbbtanulni, hogy még több, még mélyebb tudást szerezzél. Ehhez mi kiemelten a pénzügy és számvitel alapképzést javasoljuk (nappali és levelező munkarendben egyaránt), akár duális formában is. Amennyiben a képzés besorolási szakán tanulsz tovább, úgy legalább 90 kreditet beszámítunk neked (lásd a „A felsőoktatási szakképzések besorolási szakjai” nevű dokumentumot).

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el, illetve megtekinthetőek itt.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Szóka Károly
egyetemi docens
I. em. 107.
(+36 99) 518-426
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Varga Martina
tanulmányi előadó
fsz. 9.
(+36 99) 518-708
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar