Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés

Miért a Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzési szak?

Érdekel az üzlet és a gazdaság világa? Akkor a Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzési szakot neked találták ki a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán! Az általános és specifikus gazdasági témakörök megismerését projekteken és esettanulmányokon keresztül tesszük izgalmassá ezen a szakon. A gazdálkodási és menedzsment szak komplex tudással vértez fel a vállalati funkciók, így a marketing, a logisztika, a pénzügyek, a termelés és az emberierőforrás-gazdálkodás terén. Az említett területek, illetve a köztük lévő kapcsolódási pontok megismerésével vállalati szinten, és a kisebb részterületek szintjén is képes leszel ellátni a rád bízott gazdasági feladatokat. Menedzsereket, illetve a menedzserek támogató csapatát képezzük ezen a szakon.

Mit tanulhatsz a Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzési szakon?

A felsőoktatási szakképzés célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik a gazdálkodási és menedzsment folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveit és módszereit. Tisztában vannak a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási alapjaival, a munka- és ügyvitelszervezési eljárásokkal, a döntéstámogatás és a kontrolling módszertani alapjaival, az információs és a kommunikációs technikákkal. A végzettség megszerzésével felkészülsz tanulmányaid alapképképzésben történő folytatására. A szak 4 féléves, melyből az utolsó félév egy vállalatnál eltöltött, képzésspecifikus szakmai gyakorlat. A képzést nappali és levelező munkarendben is indítjuk, államilag finanszírozott formában is.

A szakképzettséghez vezető tudományágak, szakterületek, amelyekből a szak felépül:

  • közgazdaságtani, módszertani és üzleti ismeretek (informatika, közgazdaságtan, pénzügytan, vállalati gazdaságtan, marketing, számvitel, menedzsment, munkaerőpiaci és munkajogi ismeretek, tanulás és kutatásmódszertan, kommunikációs ismeretek, szaknyelv);
  • gazdálkodási és menedzsment szakmai ismeretek (vállalati pénzügyek, emberi erőforrás gazdálkodás, humánerőforrás-menedzsment, team-menedzsment, szervezésmódszertan, információgazdálkodás, projektmenedzsment).

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A képzés komplexitása, és minden vállalati funkcióra kiterjedő ismeretanyaga miatt számos üzleti területen – például: logisztika, marketing, pénzügy, HR stb. – el tudsz majd helyezkedni! A gazdálkodási és menedzsment alapszakot különösen azok számára javasoljuk, akik a vállalati szférában, kis- és közepes, illetőleg nagyobb, akár multinacionális vállalatoknál szeretnének gazdasági területen elhelyezkedni, például az alábbi munkakörök valamelyikében: statisztikai ügyintéző, konferencia- és rendezvényszervező, marketing és PR-ügyintéző, személyi asszisztens, általános irodai adminisztrátor, ügyfélszolgálati központ tájékoztatója, készlet- és anyagnyilvántartó. A képzés elvégzése után a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara továbbtanulási lehetőséget biztosít – többek között – gazdálkodási és menedzsment alapszakon (nappali és levelező munkarendben egyaránt), akár angol nyelven vagy duális képzési formában is. Amennyiben a képzés besorolási szakán tanulsz tovább, úgy legalább 90 kreditet beszámítunk neked (lásd a „A felsőoktatási szakképzések besorolási szakjai” nevű dokumentumot).

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el, illetve megtekinthetőek itt.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. habil. Koloszár László
intézetigazgató, egyetemi docens
I. em. 131.
(+36 99) 518-464
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Varga Martina
tanulmányi előadó
fsz. 9.
(+36 99) 518-708
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar