Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés

Miért a Kereskedelem és marketing szak?

Ha szeretnél otthonosan mozogni a gazdasági események világában, ha szeretnéd megismerni az üzleti élet kreatív oldalát, fontos számodra a csoportmunka, vannak új ötleteid, elképzeléseid és érdekelnek a termékek szállításával kapcsolatos folyamatok, akkor a kereskedelem és marketing szakon a helyed!

A Kereskedelmi és marketing képzés választása kiváló lehet számodra, ha érdeklődsz és elkötelezettnek érzed magad a termékek és szolgáltatások piaci bevezetésének, marketingkommunikációs, értékesítési, áruforgalmi folyamatainak, ügyfelekkel való kapcsolattartásnak a mélyebb megismerésére.

Kereskedelem és marketing szakos hallgatóként magas szintű szakmai tudással rendelkező oktatók és vállalati szakemberek segítenek abban, hogy az elméleti ismereteket a gyakorlatban is megfelelően, az aktuális gazdasági helyzetnek megfelelően alkalmazd.

Mit tanulhatsz a Kereskedelem és marketing szakon?

A kereskedelem és marketing szak átfogó képet nyújt számodra a menedzsment, a marketing, a pénzügy, valamint a logisztika területéről, továbbá a tantárgyak elsajátításának segítségével vállalkozói ismeretekre tehetsz szert, melyek a mindennapi élet során is rendkívül hasznosak. A menedzsment területen belül megismerkedhetsz a szervezetek felépítésével, kultúrájával illetve a vállalkozások alapításával, vezetés és szervezés módszertanaival. A pénzügyi tanórák keretében számviteli és pénzügyi alapismeretekkel, pénzügyi kultúrával gazdagíthatod tudásodat. A specifikus tantárgyak magukba foglalják a különböző célú kutatásokat, a marketingstratégiák kidolgozását, a kommunikációs, az on-line és a logisztikai lehetőségeket, valamint az általános piaci mechanizmusok megismerésére szolgáló módszertanokat.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A Kereskedelem és marketing végzettség megszerzésével lehetőséged nyílik marketing, kereskedelem, logisztika, értékesítés, online marketing, reklám, PR területeken elhelyezkedni. Nemcsak multinacionális vállalkozásoknál, hanem akár a saját vagy a családi vállalkozásban is hasznosíthatod a megszerzett tudást, kidolgozva például a marketingstratégiát és meghatározva azokat a marketingeszközöket, melyek a leginkább illeszkednek a vállalkozás profiljához. Ha a képzés elvégzése után továbbra is az egyetemi élet részese szeretnél maradni és még több tudást szerezni, tanulj tovább a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának BA képzésén! Amennyiben a képzés besorolási szakán tanulsz tovább, úgy legalább 90 kreditet beszámítunk neked (lásd a „A felsőoktatási szakképzések besorolási szakjai” nevű dokumentumot).

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el, illetve megtekinthetőek itt.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Mészáros Katalin
egyetemi docens
I. em. 134.
(+36 99) 518-495
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Farkas Dalma
tanulmányi előadó
fsz. 9.
(+36 99) 518-121
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar