
A másodéves turizmus-vendéglátás szakos hallgatók egy igazán komplex napot tölthettek el a SIRHA Budapesten, közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításán március 7-én.


Életének 72. évében elhunyt dr. Komornoki László, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi docense.


A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar Kari Tanácsa 2024. február 9-én 10.00 órai kezdettel tartotta diplomaosztó nyilvános tanácsülését.


A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar hallgatói megnyerték a hazai felsőoktatás egyik legrangosabb, gazdasági tematikájú szakmai versenyét.


Minden eddiginél több, 26 csapat, 115 diákja mérte össze tudását a 2024. január 16-án a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara által megrendezett versenyen.


A 2023/2024-es tanév őszi félévében a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának és a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának hallgatói négy hallgatói projektet is megvalósítottak az egyetemi, illetve városi közösségek támogatására.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2023. december 7-én tartotta ünnepélyes Kiválósági Ösztöndíj átadó ünnepségét a Budapesti Kongresszusi Központban.


Nagy érdeklődés mellett tartottuk meg első nyílt napukat 2023. december 6-án.


2023. november 23-án a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Nádor utcai épületében kerültek átadásra az MTA IX. Osztálya Gazdálkodástudományi Bizottságának 2022-es Publikációs Nívódíjai.


A Magyar Tudományos Akadémia Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megrendezett országos rendezvénysorozathoz a Lámfalussy Kar idén „Fenntarthatósági átmenet: kihívások és innovatív megoldások” címmel csatlakozott a 2023. november 23-án megrendezett konferenciájával.

A rendezvény célja egy a vállalati reggelihez hasonló, ám mégis kötetlen beszélgetés volt egy adott téma körüljárásával, ami jelen esetben a vállalkozói lét volt, illetve a fiatal vállalkozói kihívások megélése nőként.

2023. november 6–9. között az Ökológiai Gazdaságtani Intézet által szervezett projekthéten a Fertő tó vízszintingadozásával és annak turizmusra gyakorolt hatásaival foglalkoztunk. Az Intézet célja volt, hogy a jövőbeli turisztikai és marketinges szakemberek átfogó ökológiai és turisztikai ismereteket szerezzenek a desztinációról, és ezeket egy ausztriai tanulmányút során szerzett ismeretekkel és élményekkel elmélyítsék és emlékezetessé tegyék.

A Lámfalussy Kar négykari, egyetemi szintű projektjében a fahulladék-újrahasznosítás jelentőségére hívták fel a figyelmet a hallgatók, különböző korosztályoknak szánt közösségi média tartalmakkal.