Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Közgazdász Hallgatói Burs Egylet

Burs EgyletA Burs Egylet, a Soproni Egyetem közgazdász hallgatói által alapított Selmeci Szellemben működő diákszervezet.

Alapítása:

A Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Kar 2008/09. évi Valétabizottsága úgy találta, hogy a megváltozott oktatási rendszerben, valamint a jelenlegi értékekben és erényekben szegény társadalomban a Selmeci Hagyományok védelmében, a közösség összetartásának érdekében egy új, a kar évfolyamait lefedő, a Valétabizottságénál szélesebb feladatkörrel és lehetőségekkel rendelkező diákszervezetre van szükség.

A 2009. február 11-ei Kari Gyűlés az indítványt elfogadta; ennek értelmében létrejött egy Selmeci Szellemben működő diákszervezet, a Közgazdász Hallgatói Burs Egylet, mellyel párhuzamosan a Valétabizottság intézménye megszűnt.

A Burs Egylet bemutatása:

A Burs Egyletben minden évfolyam képviselteti magát, ennek köszönhetőleg a problémákat, megoldandó feladatokat, lehetőségeket több szemszögből értékelhetjük, így biztosítva az évfolyamok közötti párbeszédet, együttműködést és a keresztelt hallgatóságot érintő programok és kulturális rendezvények hatékony szervezését. A Burs Egylet szervezeti felépítését úgy dolgoztuk ki, hogy a BA/BSc rendszerben is megfelelő keretet adjon Selmeci Hagyományaink megőrzéséhezéséhez és továbbadásához. Az Egylet minden év februárjában tagfelvételt hirdet, amely során az elsőévesek kerülnek felvételre.

Az Egyesület főbb céljai és feladatai:

  1. Az Egyesület legfőbb célja a selmeci diákhagyományok szellemiségének megőrzése, megóvása.
  2. A közgazdász hallgatók összefogása és segítése, a diákéletet színesíti rendezvények szervezésével.
  3. Hagyománytörténeti kutatás, archiválás.
  4. Megemlékezések szervezése és lebonyolítása Nemzeti Ünnepeink alkalmával.
  5. Kapcsolattartás a Selmeci Akadémia utódintézményeivel és azok szervezeteivel.

Elérhetőségünk:

https://www.facebook.com/bursegylet

hallgatoibursegylet@gmail.com

 

Jó szerencsét!

Isten éltesse a közgazdászokat!

Közgazdász Hallgatói Burs Egylet

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek