Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

HelyiFalat – ilyen volt az áprilisi Turizmus Klub a Soproni Közgázon

Miért érdemes a helyit venni és mit jelent a REL? Hogyan működik az Alpokalja-Fertőtáj Kosárközösség, és kik azok a helyi termelők? A Turizmus Klub tavaszi rendezvényére látogatók ezekre a kérdésekre kaphattak választ április 9-én.

kezdokep.jpg

Az eseményt HelyiFalat névre keresztelték a Kar másodéves, turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatói, akik a teljes délután szervezését, és lebonyolítását is vállalták. A rendezvényen bemutatkozott az Alpokalja-Fertő-táj Kosár közösség, majd a résztvevők az előadásokhoz kötődő játékban és vásárban vehettek részt. Az eseményhez tartozó tombolasorsoláshoz maguk a termelők ajánlották fel a nyereményeket.

Páliné Keller Csilla (Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület) remek előadásból megtudhattuk, a Kosár hogyan segít a kisvállalkozóknak, illetve hogyan is működik a REL, azaz a Rövid Ellátási Lánc, és hogyan jut el a kosárközösség segítségével a fogyasztókhoz a termék, hangsúlyozva az önkéntesség fontosságát: „Légy Kosár Közösség Önkéntes!” Ha Horváth Zoltán termelővel találkozunk Fertődön, a „Van nálad alma?” kérdés biztosan elhangzik, hiszen direkt marketing segítségével, a ruházatán hordozza lakóhelye nevét, és saját brandjét. Az almatermesztő szakember előadásában a marketing, a minőség és a nehézségekhez történő alkalmazkodás fontosságát hangsúlyozta. Hipságh Éva, a Fűszögi Kerámia tulajdonosa az alkotás erejét és a mesterséggel kapcsolatos tudás, tapasztalat átadását, valamint az értékteremtést emelte ki: „Jót teremteni csak sok fáradtsággal és szívvel-lélekkel lehet!”. Németh Balázs, az Alpokalja Sajt alapítója mondanivalóját a közönség sajt formájában „meg is kóstolta”. Az előadás során megtudtuk, hogy mitől jó a sajt, hogyan is készül el, és miért másabb illetve jobb, mint a nagyüzemi eljárással készült sajt.

Köszönjük a támogatói felajánlásokat a Colonia Natura Apartmanparknak (2 éjszaka 2 fő részére - főnyeremény) a Fagus Hotelnek (wellness belépő ajándékcsomaggal 2 fő részére és egy Fagus-ajándékcsomag), Németh Istvánné száraztészta készítőnek, a Biomalom Róza részéről Sámson Rékának, Mészáros Máriának (Mészi Mézeskalács) és Hipságh Évának (Fűszögi Kerámia).

A rendezvény megszervezésében résztvevő hallgatók: Czibula Míra, Farkas Fanni, Kovács Karina Kitti, Nagy Izabella, Németh Balázs, Novák Viktória, Sarang Benjámin, Somjai Veronika, Zsedényi Titusz.

Köszönjük a segítséget Szőke Tünde tanárnőnek is, aki nélkül nem valósulhatott volna meg ez a nap.

 

Sarang Benjámin és Farkas Fanni II.

BA – turizmus-vendéglátás szak

Cikk nyomtatása E-mail