Miért érdemes a helyit venni és mit jelent a REL? Hogyan működik az Alpokalja-Fertőtáj Kosárközösség, és kik azok a helyi termelők? A Turizmus Klub tavaszi rendezvényére látogatók ezekre a kérdésekre kaphattak választ április 9-én.
Az eseményt HelyiFalat névre keresztelték a Kar másodéves, turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatói, akik a teljes délután szervezését, és lebonyolítását is vállalták. A rendezvényen bemutatkozott az Alpokalja-Fertő-táj Kosár közösség, majd a résztvevők az előadásokhoz kötődő játékban és vásárban vehettek részt. Az eseményhez tartozó tombolasorsoláshoz maguk a termelők ajánlották fel a nyereményeket.
Páliné Keller Csilla (Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület) remek előadásból megtudhattuk, a Kosár hogyan segít a kisvállalkozóknak, illetve hogyan is működik a REL, azaz a Rövid Ellátási Lánc, és hogyan jut el a kosárközösség segítségével a fogyasztókhoz a termék, hangsúlyozva az önkéntesség fontosságát: „Légy Kosár Közösség Önkéntes!” Ha Horváth Zoltán termelővel találkozunk Fertődön, a „Van nálad alma?” kérdés biztosan elhangzik, hiszen direkt marketing segítségével, a ruházatán hordozza lakóhelye nevét, és saját brandjét. Az almatermesztő szakember előadásában a marketing, a minőség és a nehézségekhez történő alkalmazkodás fontosságát hangsúlyozta. Hipságh Éva, a Fűszögi Kerámia tulajdonosa az alkotás erejét és a mesterséggel kapcsolatos tudás, tapasztalat átadását, valamint az értékteremtést emelte ki: „Jót teremteni csak sok fáradtsággal és szívvel-lélekkel lehet!”. Németh Balázs, az Alpokalja Sajt alapítója mondanivalóját a közönség sajt formájában „meg is kóstolta”. Az előadás során megtudtuk, hogy mitől jó a sajt, hogyan is készül el, és miért másabb illetve jobb, mint a nagyüzemi eljárással készült sajt.
Köszönjük a támogatói felajánlásokat a Colonia Natura Apartmanparknak (2 éjszaka 2 fő részére - főnyeremény) a Fagus Hotelnek (wellness belépő ajándékcsomaggal 2 fő részére és egy Fagus-ajándékcsomag), Németh Istvánné száraztészta készítőnek, a Biomalom Róza részéről Sámson Rékának, Mészáros Máriának (Mészi Mézeskalács) és Hipságh Évának (Fűszögi Kerámia).
A rendezvény megszervezésében résztvevő hallgatók: Czibula Míra, Farkas Fanni, Kovács Karina Kitti, Nagy Izabella, Németh Balázs, Novák Viktória, Sarang Benjámin, Somjai Veronika, Zsedényi Titusz.
Köszönjük a segítséget Szőke Tünde tanárnőnek is, aki nélkül nem valósulhatott volna meg ez a nap.
Sarang Benjámin és Farkas Fanni II.
BA – turizmus-vendéglátás szak
Kapcsolódó elérhetőségek
Kapcsolódó tartalmak
- A finanszírozás emissziója és a bankrendszer dekarbonizációja került napirendre a Lámfalussy Karon
- A Lámfalussy Kar vendége volt Rovena Vangjel albán professzor
- Tavaszi Közgazdász reggelit tartottak a Lámfalussy Kar hallgatói
- Vajon kreatív-e a Mesterséges Intelligencia? Erről is szó lesz a Közgazdász Klub előadásán
- Elindult a Soproni Egyetem Alumni Oldala!
- A Soproni Közgáz hallgatói a GYSEV Cargonál jártak
- Economists Breakfast
- Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program-Kooperatív Doktori Program
- Nemzetközi szeminárium a Soproni Közgázon adatelemzés és vizualizáció témakörben
- A Lámfalussy Kar nyitott kapukkal várta a pénzügyek iránt érdeklődőket a Pénz7 utolsó napján