Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A Soproni Közgáz immár 17. alkalommal adott otthont a Soproni Pénzügyi Napoknak

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán immáron 17. alkalommal került megrendezésre az adózási, pénzügyi, számviteli szakmai és tudományos konferencia.

2023.10.11–13. SPN beszámoló

2023. október 11–13. között került megrendezésre a háromnapos őszi pénzügyes konferencia, „A mesterséges intelligencia szerepe a fenntartható gazdasági döntésekben” címmel.

A konferenciát megnyitotta és a részvevőket köszöntötte Prof. Dr. Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora, és Prof. Dr. Széles Zsuzsanna a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja. Az eseményen köszöntőt mondott Barcza Attila is, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A plenáris ülés első előadója Csányi Péter úr az OTP Bank vezérigazgató-helyettese volt, aki a „Digitalizáció a fenntarthatóság pillére – Az OTP Csoport MI törekvései a versenyképesség jegyében” címmel tartott előadást. Prof. Dr. Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke a világ és a magyar gazdaság, az államháztartás pozíciója és kilátásai témában osztotta meg gondolatait. Dr. Horváth Bianka a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója az infláció letörése a gazdasági növekedés helyreállításának a kulcsa téma köré építetta előadását. A plenáris ülést Mizsányi Attila a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Kockázatelemzési és Adattudományi Főosztályának főosztályvezetőjének az adózás és a mesterséges intelligencia kapcsolatáról megfogalmazott gondolatai zárták. A tanácskozás során többek között előadóink között üdvözölhettük Besesek Botond helyettes államtitkár urat a Pénzügyminisztériumból.

A konferencia központi témája a mesterséges intelligencia volt, amelynek a megközelítése több szemszögből is megtörténet a háromnapos tanácskozás során. Az előadásokat pódiumbeszélgetések színesítették, melyek során a szakma neves képviselői kifejtették személyes álláspontjukat és a közönség is hozzászólt a témákhoz. Ahogy eddig minden évben, így idén is a szakemberek mindhárom nap aktuális információkat hallgattak meg az adózás és a számvitel területén. Ezt egészítette ki a csütörtöki négy tudományos szekció is, ahol PhD-hallgatók és oktatók, kutatók mutatták be szakmai területeiket, kutatásaikat. A rendezvény első napján, szerdán délelőtt a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara Közgazdaság, Vám- és Egyes Pénzügyi Területek szakmai tagozata tartott nyilvános tagozati ülést.

A konferencia pénteki napjának szakmai előadásai előtt kapott helyet Prof. Dr. Mérő László matematikus előadása, melynek sokat mondó „A bunyó folytatódik – a mesterséges intelligencia a jó és a rossz oldalán is beszáll a meccsbe” címe felkeltette az érdeklődők figyelmét és megtöltötték a Soproni Közgáz auláját.

 

Ezúton is köszönjük minden kedves vendégünknek, hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

 

Jövő szeptemberben is várjuk a szakma és a tudomány iránt érdeklődőket a Soproni Közgázon!

a Szervezők

 

A rendezvényen készült fényképek: 20231011-13_SPN

Médiamegjelenések:

A sopron TV híradója az eseményről (vágott videó): https://youtu.be/Ez63PI9qRXA

Cikk nyomtatása E-mail