Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Logisztika bajnokságnak adtunk otthont a Lámfalussy Karon

A Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium (GEKSZ) és a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjának (NLVK) közös szervezésében megrendezésre került a Soproni Egyetem első logisztikai/fuvarszervező bajnoksága.

thumbnail_IMG_2178.jpg

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár 14 éve szervez az egyetemi hallgatóságnak Országos Logisztikai Csapatbajnokságot, melyen évek óta aktív résztvevők a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának hallgatói, szakkollégistái. A tavalyi év újításának keretében az országos verseny második fordulójában a hallgatók megismerkedhettek a Profi-T-Ability logisztikai-stratégiai társasjátékkal, melynek célja, hogy a fuvarszervező játékosok a megfelelő döntések meghozatalával a legnagyobb profitra tegyenek szert. Az életszagú, gyakorlatorientált logisztikai ismeretek játékos formában világítanak rá a szakma szépségére, nehézségeire, mindennapi kihívásokra.

A hallgatók körében nagyon népszerű volt ez a fajta megmérettetés, ezért Dr. Pankotay Fruzsina Magda, a szakkollégium szakmai koordinátora felvette a kapcsolatot a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjával. A féléves egyeztetést követően 2024. május 7-én megrendezésre került az első Profi-T-Ability bajnokság a Soproni Közgázon. A logisztikai ráhangoló előadást követően a bajnokság 24 hallgató részvételével 6 táblánál 5 játékmester és a GEKSZ szakkollégistáinak közreműködésével zajlott.

A délután egy ráhangoló játékkörrel kezdődött. Ezt követően véletlenszerű sorsolással 4-4 versenyző foglalhatott helyet a 6 játéktáblánál. Egy forduló azzal a körrel zárult az adott játéktáblánál, amelyben az első játékos elérte a 35 000 eurós bevételt. A játék során lehetősége volt a játékosoknak árut venni és eladni, valamint a saját, illetve a versenytársak árujának értékét változtatni, így nem csak azt kellett megtervezni, hogy az egyes raktárak között milyen útvonalon milyen áruval közlekednek, hanem hogy mikor, mit vesznek és mit adnak el. A játékosok két körben tudták maximalizálni a játék során megszerezhető profitot. A játékot a játékmesterek és a szakkollégisták felügyelték és segítették. A verseny közel 3 órán keresztül tartott, de a hallgatók egyre nagyobb lelkesedéssel vágtak bele a következő lépésekbe.

A fuvarszervezők legjobbjai a következő hallgatók lettek:

1. helyezett:

Ujj Brigitta, gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés

 

2. helyezett:

Kecskeméti Gréta, gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak

 

3. helyezett:

Kovács Mónika, gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés

 

Különdíjban részesült

Potyondi András gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés

és

Cseh Bernadett, gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak

A díjakat a szervezők nevében Dr. Pankotay Fruzsina Magda (GEKSZ) és Ivanov Kármen (NLVK) adta át.

 

Köszönjük szépen támogatóinak a tárgynyereményeket:

Baranka Desszert & Kávé

Koffer Bor&Bár,

NLVK, Ghibli Kft

Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

 

A játékmesterek közreműködése és lelkesedése nélkül nem valósulhatott volna meg ilyen eredményesen és jó hangulatban a bajnokság.

Ezúton is köszönjük az önzetlen önkéntes munkájukat valamennyiüknek: Sipos Éva (NLVK társasjáték szervező játékmester), Ivanov Kármen (NLVK), Rádóczi Martin, Strenner Marcell, (Profi-T-Ability játékmesterek)

Köszönjük szépen koordinátorunknak, Dr. Pankotay Fruzsinának a bajnokság megszervezéséhez nyújtott lelkiismeretes koordináló munkáját!

Galéria

 

Cikk nyomtatása E-mail