Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Szakmai vitaversenyt tartottak a soproni közgazdászhallgatók

Április 17-én a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának aulájában rendezték meg a III. Lámfalussy Vitapódiumot az Oxford típusú vita szabályai szerint.

20240419vitafőkép.jpgA fotón balról jobbra a pro és a contra oldal tagjai: Golnerits Máté, Tóth Vivien, Major Laura, Katona Dániel, Pinezits Kevin Attila, Papp Kinga, Nagy Karolina, Kelemen Katica.

 

„A közösségi média segíti a széleskörű tájékozódást.” – hangzott el a tételmondat az esemény kezdetén, mely mellett, illetve ellen kellett érvelnie a négy fős csapatoknak.

A pro és a contra oldalnak is több hét állt rendelkezésre a felkészüléshez, melyhez oktatói segítséget is kaptak. A szabályok szerint csapatonként felváltva mindegyik szónoknak maximum hét perce volt az érvek és a cáfolatok kifejtésére, az ellenfél csapat tagjai pedig helyükről felállva jelezhették, hogy kérdésük van. A szónok pedig dönthetett, hogy fogadja-e a kérdést, vagy sem. A vita végén a közönség is feltehette a témával kapcsolatos kérdéseit a csapatoknak, valamint a győztes oldalt is a hallgatóság szavazhatta meg.

A témát egyébként maguk a vitázó csapatok választhatták ki a Lámfalussy Kar oktatói által javasolt, meglehetősen széles palettán elhelyezkedő, gazdasági és társadalmi vonatkozású tételmondatok közül. Példaként: a sportfinanszírozás, a mesterséges intelligencia, a fenntartható fejlődés, a zöld energia és a hazai adórendszer egyes kérdései is helyet kaptak a válaszható témák között.

A hallgatóság szavazatai alapján a III. Lámfalussy Vitapódiumot a pro oldal nyerte, az eredményhirdetés után a rendezvényt állófogadás zárta. A vitában résztvevő csapatok tagjai tárgynyereményt, illetve Üzleti kommunikáció tantárgyból megajánlott jeles osztályzatot kaptak.

Galéria

Cikk nyomtatása E-mail