Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Pénzügy mesterképzési szak (duális képzésben is)

Miért a Pénzügy mesterszak?

Képzésünk célja az, hogy Hallgatóink magabiztos elméleti tudáson nyugvó, alkalmazni képes, praktikus ismeretanyaggal rendelkezzenek mind a hazai, mind pedig a külföldi tulajdonú cégek pénzügyi menedzseléséhez. Képzésünk három megkülönböztető jegye az alábbi:

  • A vállalkozások teljes életszakaszához szükséges pénzügyi vonatkozású tudásanyagot olyan formában adjuk át hallgatóinknak, hogy azt tudják munkájuk során is alkalmazni, sőt, tovább fejleszteni. Ha az üzleti világ modern pénzügyi módszertanát, számítógépes támogatottsággal szeretné üzleti alkalmazásra készen megtanulni, akkor ezt megteheti a működés megkezdése és az innovativ startup cégek pénzügyei, a növekedés pénzügyei, a stabilitás és stagnálás pénzügyei, valamint a válság pénzügyei ismeretkörök keretében, ami megkülönböztetett tudás- és ismeretanyagot jelent. 
  • Megtörtént vállalati eseteket „Mi lett volna akkor, ha…?” kérdésre válaszolva utólagos elemzés keretében, pénzügyi problémák megoldására, nyitott, párbeszédes, vitakészséget erősítő formában és szívélyes légkörben oktatjuk hallgatóinkat. Végzett hallgatóink tudásukat tovább fejleszthetik akár modellezésen alapuló hatásvizsgálatokkal, akár számítógépes alkalmazásokon alapuló új módszertan kiépítésével is a Széchenyi István Doktori Iskola Pénzügyi programjában. 
  • A tárgyalásra szánt ismeretanyaghoz nemcsak nyomtatott, hanem elektronikus formában is hozzá lehet jutni. 

Mit tanulhat a Pénzügy mesterszakon?

A Pénzügy mesterszakra azok jelentkezését várjuk, akik a magas szintű pénzügyi ismereteket igénylő intézmények színes palettájában – vállalkozásoknál, költségvetési gazdálkodó szervezeteknél, pénzintézetekben, gazdasági tanácsadó- és bróker-cégekben, befektetési alapoknál és vagyonkezelőknél, illetve ezek felügyeleti szerveinél – akár alkalmazotti, akár vezetői pozícióban érvényesülni szeretnének magabiztos tudásukkal, szemléletükkel és tettrekészségükkel.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A Pénzügy mesterszakon végzettek továbbtanulhatnak a Széchenyi István Doktori Iskola programjain. A Doktori Iskola a mesterképzési szintre épülve egy szűkebb szakmai területen biztosítja, hogy a hallgatók, nemzetközi szintű gyakorlati kutatómunkájukkal piacképes ismereteket szerezhessenek. A doktori fokozat megszerzése nappali vagy esti tagozaton, illetve egyéni képzés keretében történhet.

A Pénzügy mesterszakon végzettek eséllyel pályázhatnak vállalati közép- és felsővezetői munkakörök betöltésére, vállalati, pénzintézeti és közpénzügyi, valamint gazdálkodási tevékenységi területeken. Sikerrel pályázhatnak a multinacionális vállalatok különböző vezetői posztjainak betöltésére, de hatékonyan végezhetnek vállalkozások számára tanácsadói tevékenységet is.

Duális képzés

A duális képzéssel kapcsolatos információk a duális képzés önálló oldalán érhetőek el. További információ kérhető: lkk-dualis@uni-sopron.hu

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. habil. Baranyi Aranka
egyetemi docens
I. em. 108.
(+36 99) 518-420
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Farkas Dalma
tanulmányi előadó
fsz. 9.
(+36 99) 518-121
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar