Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Mérnök-közgazdász szakirányú továbbképzési szak

Miért a Mérnök-közgazdász szakirányú továbbképzési szak?

A Mérnök-közgazdász szakra azokat a jelentkezőket várjuk, akik modern, gyakorlatias üzleti ismeretekkel kívánják megerősíteni tudásukat, saját vállalkozásuk vagy meglévő munkahelyük versenyképessé tétele érdekében. A szakra a műszaki, informatikai, nemzetvédelmi és katonai, agrártudomány, természettudományok képzési területekről felsőfokú végzettséggel rendelkezők nyerhetnek felvételt.

Mit tanulhat a Mérnök-közgazdász szakirányú továbbképzési szakon?

Az 1. félév ismeretkörei: a hallgatók a szemeszterben közgazdasági, statisztikai, vállalatgazdaságtani alapozó ismereteket szereznek. Az eddigi tapasztalatok alapján a hallgatók felismerik a különféle gazdasági folyamatok miértjeit és képessé válnak önálló elemző munkára.

A 2. félév ismeretkörei: a hallgatók a szemeszterben vezetési és szervezési, stratégiaalkotási, emberierőforrás-menedzselési, változtatás-, tudás- és marketingmenedzsment témakörébe tartozó ismereteket szereznek, miközben vezetői kompetenciafejlesztésre is sor kerül. A szemeszterben nagy hangsúlyt fektetünk a tréningjellegű képzési formára. Korábbi hallgatóink szerint „a legszórakoztatóbb félév, hatalmas gyakorlati tudásanyaggal”.

A 3. félév ismeretkörei: a hallgatók a szemeszterben üzleti és gazdasági számítások és elemzések módszereivel ismerkednek meg, vállalati esettanulmányokat dolgoznak ki, ismereteket szereznek a számvitel, adózás és pénzügyek témaköréből. Eddigi hallgatóink szerint „nehéz félév, de a gyakorlati életben alkalmazva komoly összegeket lehet vele megspórolni, mivel hatékonyabbá tehető vele a vállalat/vállalkozás élete, illetve könnyen megtalálhatóak a javítási pontok a szervezet életében”.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

Sikeresen végzett hallgatóink az oklevél megszerzése után magasabb beosztásba kerültek vagy saját vállalkozást indítottak.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Keresztes Gábor
oktatási dékánhelyettes, egyetemi docens
fsz. 7. és I. em. 132.
(+36 99) 518-220
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Honfi Blanka
oktatásszervező
1123 Budapest, Alkotás u. 42-48.
(+36 30) 886-5401
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Tamasi Hajnalka
tanulmányi előadó
fsz. 8/a.
(+36 99) 518-726
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar