Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Lectori salutem

Kedves Hallgatók, jövendő diákságunk!

 

Szeles_Zsuzsanna.jpg
Prof. Dr. Széles Zsuzsanna
egyetemi tanár, dékán

Sok szeretettel üdvözlök valamennyi kedves érdeklődőt. A közgazdász képzés több évtizedes múlttal rendelkezik a Soproni Egyetemen, ahol a jövőt építjük. A világ változik és nekünk ezekhez a változásokhoz kell alkalmazkodnunk. Fő célunk, hogy a hallgatóink számára piacképes tudást tudjunk adni, amellyel a munkaerőpiaci igényekhez rugalmasan tudnak alkalmazkodni a jövőben. Ehhez elengedhetetlen a szakmai tudástőke, az idegennyelv megfelelő szintű ismerete és a digitális környezetben való eligazodás. Képzéseink több szinten folynak, így lehetőség van az alapképzést (BA, BSc) követően mesterképzésen (MA, MSc) folytatni a tanulmányokat, illetve a tudomány iránt érdeklődők a doktori iskolánkban szerezhetnek tudományos (PhD) fokozatot.

Egy közgazdász már a képzés kiválasztásakor mérlegeli a lehetőségeket és befektetésként tekint a költségtérítésre. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a soproni közgázon szerzett diploma megnyissa valamennyi itt végzett hallgatónk számára a munkaerőpiac „kapuit” és az itt szerzett tudással értéket tudjanak teremteni. Értéket a saját szakmai karrierjük, a munkahelyük és a vállalkozásuk számára.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar oktatási-tudományos rendszerében magas szakmai színvonalat igyekszünk fenntartani a hallgatóközpontúság szem előtt tartásával. Országosan is minősítést szerzett szakkollégiumunkban, elhivatott oktatók támogatásával, önszerveződésben bontakozhat ki a tehetségük, részt vehetnek hallgatói versenyeken itthon és külföldön egyaránt. A Közgazdász Klubunk, illetve a Turizmus Klub egy-egy szakterület legkiválóbb művelőit is „házhoz hozza”. Tudományos diákkörünk hallgatói és oktatói az elmúlt években számos országos díjat, elismerést nyertek el. Mindezt egyedi környezet, a hallgatóközpontú oktatás teszi lehetővé, ahol az emberi kapcsolatok is értéket közvetítenek. A kiváló szakmai felkészültség mellett az idegennyelv-tudás a siker másik záloga, ezért ingyenes nyelvtanulási lehetőséget kínálunk hallgatóinknak négy szabadon választott féléven keresztül. Vállalati és intézményi kapcsolataink révén gyakorlatias, rugalmas képzést, valamint gyakorlati lehetőséget nyújtunk.

Széles körű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezünk, amelyeket folyamatosan bővítünk az igényeknek megfelelően. Tanulmányi mobilitás keretében több mint 30 európai egyetemen lehet ösztöndíjas félévet, féléveket eltölteni az ERASMUS+ és a CEEPUS programok segítségével. A német FOM Alkalmazott Tudományok Egyetemmel és a finn Seinäjoki Alkalmazott Tudományok Egyetemmel megkötött együttműködési megállapodás révén nemzetközileg is elfogadott közös diplomát hoztunk létre. Egy-egy külföldön sikeresen teljesített félév során megszerzett krediteket beszámítjuk az itthoni tanulmányokba, de a tanuláson kívül hallgatóink természetesen megismerhetik az európai nyelveket, kultúrákat és az egész jövőjüket meghatározó élményeket szerezhet, ismeretségeket köthetnek. Hallgatóbarát órarendünket úgy állítottuk össze, hogy a lehető legtöbb összefüggő szabadidejük legyen, amit tanulással, pihenéssel, vagy akár diákmunkával tudnak eltölteni, ahol gyakorlati tapasztalatra tehetnek szert.

A családok számára jelentős anyagi áldozatot jelent a felsőfokú tanulmányok finanszírozása, erre tekintettel az alapképzésekben (BA) három különböző ösztöndíjlehetőséget kínálunk annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű, illetve a kiváló eredményeket elérő diákjaink számára biztosítani tudjuk az ingyenes felsőoktatást. (Bachelor ösztöndíj – már az első félévtől! Menedzser ösztöndíj – közvetlen vállalati támogatással. Kiválósági ösztöndíj – a legjobbaknak.)

Az egyetem kreatív emberek tudásközössége, ennek szellemében egymás értékeit, tudását tisztelő és megbecsülő partneri kapcsolatot ajánlunk fel a hallgatóinknak. Építsük együtt a jövőt!

 

Jó szerencsét!

 

Prof. Dr. Széles Zsuzsanna
dékán

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek