Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Gazdasági szakokleveles ápoló szakirányú továbbképzési szak

Miért a Gazdasági szakokleveles ápoló szakirányú továbbképzési szak?

Tulajdonformától független egészségügyi intézmények menedzsment feladataihoz, irányításához szükségessé vált egészségügyi közgazdasági korszerű ismeretek megszerzése. A szakirányt végzett hallgatók alkalmasak vezetői funkciók betöltésére, nem csak az ápolás területén. Szakképzettségük alapján elláthatnak önálló és vezetői munkaterületeket: egészségügyi, egészségbiztosítási intézményeknél, felügyeleti, ellenőrzést végző szervezeteknél, foglalkozás-egészségügyi feladatokat ellátó intézményeknél és magán egészségügyi ellátást folytató vállalkozásoknál.

A Gazdasági szakokleveles ápoló szak várja az ápolás és betegellátás alapképzési szakápoló szakirányon végzetteket, vagy diplomás ápoló végzettséggel rendelkezőket, akik az egészségügyben a munkájuk magas színvonalú ellátásához szükséges ismeretek fejlődésével és egészségügyi közgazdasági vonatkozású megalapozásával, kibővítésével lépést akarnak tartani.

A képzés elvégzését kifejezetten azoknak ajánljuk, akik önálló és vezetői funkciókat kívánnak ellátni az egészségügyi, egészségbiztosítási intézményeknél itthon és külföldön, az egészségügy felügyeleti, ellenőrzést végző szervezeteknél, a magán egészségügyi ellátást folytató vállalkozásoknál.

Mit tanulhat a Gazdasági szakokleveles ápoló szakirányú továbbképzési szakon?

A 4 féléves képzés során hallgatóink széles elméleti és gyakorlatorientált közgazdasági felkészítést kapnak. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a résztvevők probléma-felismerési és probléma-megoldási készségeinek fejlesztésére. Az első két félévben főként közgazdasági alapozó tárgyak kerülnek oktatásra, majd a szakma specialitásának megfelelően menedzsment, ápolás-gazdálkodási, szakellátás-gazdálkodási, gyógyszer-gazdálkodási ismereteket sajátíthatnak el hallgatóink. A program során megismerik az egészségügy gazdálkodásának, menedzsmentjének fogalmait, összefüggéseit, az egészségügy hazai és külföldi gazdálkodási rendszerét ellátási formákhoz kapcsolódóan, az egészségügyi intézmények közgazdasági, számviteli, elemzési rendszerét, finanszírozási mechanizmusát, gyakorlatban alkalmazásra kerülő informatikai módszereit, minőségirányítási rendszerét, a válságmenedzsment fontos szerepét.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A négy félév során a hallgató elsajátítja azokat a menedzsment, pénzügyi, társadalombiztosítási, egészségügyi jogi, vezetés-szervezési, finanszírozási, számviteli, vállalkozási szakismereteket, amelyek az egészségügyi ellátás szak-specifikus tevékenységéhez (pl. finanszírozás, kontrolling, marketing, vezetés-szervezés, üzleti ellenőrzés) szükséges.

A szakirányt végzett hallgatók alkalmasak vezetői funkciók betöltésére is, nem csak az ápolás területén. Szakképzettségük alapján elláthatnak önálló és vezetői munkaterületeket: egészségügyi, egészségbiztosítási intézményeknél, felügyeleti, ellenőrzést végző szervezeteknél, foglalkozás egészségügyi feladatokat ellátó intézményeknél és magán egészségügyi ellátást folytató vállalkozásoknál.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Prof. Dr. Fábián Attila
rektor, egyetemi tanár
fsz. 5. és I. em 121
(+36 99) 518-119
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Honfi Blanka
oktatásszervező
1123 Budapest, Alkotás u. 42-48.
(+36 30) 886-5401
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
Tamasi Hajnalka
tanulmányi előadó
fsz. 8/a.
(+36 99) 518-726
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar