Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Három egyetem, egy cél: új módszerekkel a fenntarthatóságért

A 2023/2024-es tanév első félévében is meghirdeti közös kurzusait a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci és a Soproni Egyetem

 

A fenntarthatóság ma már nemcsak választási lehetőség, hanem elengedhetetlen bolygónk védelme szempontjából. Korunk kihívásaira reagálnak a Szegedi Tudományegyetem, Miskolci és Soproni Egyetem közösen meghirdetett kurzusai.

 

A 2021 őszén indult program a 2023/2024-es tanév első félévében is folytatódik. A hallgatók hét különböző téma közül választhatnak, melyek széles sprektrumon vizsgálják a fenntarthatóság kérdéseit. A kurzusokhoz nincs szükség előképzettségre, a hallgatók szaktól függetlenül jelentkezhetnek.

 

A tanfolyamokat témáik aktualitása mellett innovatív módszertan jellemzi. Az elméleti ismereteket a hallgatók egyéni tudásukhoz, korábbi ismereteikhez és tanulási tempójukhoz alkalmazkodó digitális egységekből, úgynevezett molekulákból sajátíthatják el, ami rendkívül rugalmas tanulási élményt biztosít egy különleges online térben: a Dexter Kft. új felületet fejlesztett a tanulási molekulák elsajátításához. A CourseGarden nemcsak az önálló online tanulásban segít, hanem a PwC módszertani tanácsainak segítségével új élményt is nyújt az oktatóknak és a hallgatóknak.

 

Mi teszi ezeket a kurzusokat kooperatívvá? A tananyag online, egyénileg történő elsajátításán túl a kurzusok teljesítéshez különböző projektfeladatok elkészítése szükséges, amelyeket a hallgatók csapatban, egymással együttműködve végeznek.

 

A 2023/2024-es tanév első szemeszterében induló kurzusok:

A környezettudatos vállalkozások fenntartható működésének joga: Esettanulmány keretében a vállalkozás CSR kampányának megtervezése figyelve a jogszabályi és a vállalkozás elvárásainak történő megfelelésre, valamint az etikai elvekre. Oktató: Dr. Árvai Gergő (SZTE)

Alkalmazkodó mezőgazdaság: A talaj-víz-növény rendszer komplex szemléletének elsajátítása, a talajegészség fontossága. Oktató: Dr. Hupuczi Júlia (SZTE)

Digitális fenntartható médiakommunikáció: A fenntarthatóság hatékony digitális kommunikációja környezeti és társadalmi problémákon keresztül. Oktató: Dr. Faragó László (ME)

Fenntarthatóság a gyakorlatban: A társadalmi, környezeti igények felismerése és egy non-profit szervezet számára fenntarthatósági stratégia kidolgozása. Oktató: Dr. Gébert Judit (SZTE)

Fenntartható városok a gyakorlatban: A közvetlen környezetünkben az életminőséget veszélyeztető tényezők azonosítása, az egyén felelőssége. Oktató: Dr. Horváth Adrienn (SOE)

Fenntartható vígazdálkodás (angol nyelven): A tiszta ivóvíz biztosítását veszélyeztető tényezők és az ismert megoldási lehetőségek. Oktató: Dr. Tóth Márton (ME)

Geoparkok, geoturizmus (angol nyelven): A geoparkokkal, geoturizmussal, valamint az alapvető földtudományi ismeretekkel kapcsolatos ismeretek. Oktató: Pappné Dr. Vancsó Judit (SOE)

További részletek és jelentkezés a kooperatív kurzusok oldalán.

A kurzusokra 2023. szeptember 10-ig lehet jelentkezni.

A képzés megvalósítását az RRF-2.1.2-21-2022-00011 azonosítószámú, A Soproni Egyetem digitális transzformációja az oktatásban (SOE – DTO) 2022-2026 projekt támogatja. A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.

 

 

Cikk nyomtatása E-mail