Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A Soproni Egyetemen tartotta ülését a Kitaibel Pál Tudományos Asztaltársaság

A Kitaibel Pál Tudományos Asztaltársaság 705. ülését a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpont és Rendezvényházában tartotta.

Az eseményre a társaság tagjai mellett, a Soproni Egyetem részéről felsővezetői, professzorai és doktori iskola vezetői gyűltek össze. Ormos Balázs megnyitó szavait követően a Soproni Egyetem rektora, Prof. Dr. Fábián Attila köszöntötte a megjelent tagokat és érdeklődőket, majd felidézte az egyetem és a tudományos társaság kapcsolatát amely ezúttal az összejövetel témáját is képezte.

Az est folyamán Prof. Dr. Bartha Dénes előadásában visszatekintést adott az egyetemhez kötődő tagokról és ülésekről a 700. évfordulóra megjelent kiadvány tükrében. Majd Prof. Dr. Faragó Sándor akadémikus, rektor emeritus és a Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola vezetője tárta fel a főiskolai és egyetemi oktatók legendás előadásait.

Az összejövetel hivatalos részének második felében szó esett az asztaltársaság értékes jegyzőkönyveinek és relikviáinak elhelyezéséről és állagmegóvásáról a Soproni Egyetem Levéltárában. Ormos Balázs soros elnök mellett Dr. Sági Éva, a levéltár vezetője tartott prezentációt, amely bemutatta a gyakorlati lehetőségeket.

Az esemény jó hangulatban és értékes beszélgetésekkel zárult, és a résztvevők egyetértettek abban, hogy a későbbiekben is visszatérnek az Egyetemre a további összejövetelek alkalmával."

 

Cikk nyomtatása E-mail