Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Fertő-táj tanulmányút a Soproni Közgáz turizmus-vendéglátás szakos hallgatóival

2021. október 19-én a Turizmus–vendéglátás szakos hallgatókkal egész napos tanulmányi kiránduláson jártunk a Fertő-tájon.

A cél alapvetően a kultúrtáj természeti és kulturális értékeinek megismerése, valamint az öko- és kulturális turizmus területéhez tartozó turisztikai szereplőkkel való szakmai együttműködés megerősítése volt.

Utunkat a Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Látogatóközpontban kezdtük, ahol Babos Attila, az ökoturisztikai osztály vezetője fogadott és kalauzolt bennünket, bemutatva a látogatóközpont kiállításait, a majorság háziállatait. A hallgatók a Nemzeti Park turizmust és környezeti nevelést érintő feladatairól is tájékoztatást kaptak.

Az Egyetem és Eszterháza közötti együttműködés keretében Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető asszony tartott szakmai előadást Eszterháza történetéről, a lezajlott és folyó projektekről, valamint kiemelte Eszterháza térségi turizmusban betöltött kiemelkedő szerepét, egyúttal betekintést nyújtott a létesítmény sokrétű, turisztikát érintő munkahelykínálatába is. Az előadást szakmai idegenvezetés követte, amely során sok felújított attrakciót is megtekintettünk.

Utunkat Fertőszéplakon, a Peisonia Látogatóközpontban, illetve a kultúrtájhoz tartozó fertőbozi Gloriette kilátónál fejeztük be. A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesülettől Taschner Tamás és Tirászi Ágnes látott bennünket vendégül sok hasznos ismeretet átadva nem csak a Fertő-táj Világörökség kiállításon, de kinn a terepen is, ahol szemünk elé tárult a Fertő-táj, sárga nádrengetegével, zöldes-szürkés vizével és madaraival együtt.

KÉPGALÉRIA

 

Glorietten_DSC_6572_k.jpg

Cikk nyomtatása E-mail