2019.10.21. „Borkóstoló diák szemmel” az LKK hallgatóinak szervezésében


A Soproni Egyetem turizmus–vendéglátás alapszakos hallgatói borkóstolót szerveztek „Borkóstoló diák szemmel” címmel.

 

 

 

 

A Soproni Egyetem turizmus–vendéglátás alapszakos hallgatói a Rendezvényszervezési ismeretek tanóra keretein belül 2019.10.21-én borkóstolót szerveztek „Borkóstoló diák szemmel” címmel, amely a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban került megrendezésre. 

A rendezvény célja a soproni borok bemutatása a fiatalság számára, illetve a kulturált borfogyasztás népszerűsítése volt. A borokat helyi borászok felajánlásaikkal biztosították, amely 9 különböző Soproni borvidékről származó bort jelentett.  

A hallgatók előadásuk elején a borvidék legjellemzőbb tulajdonságait ismertették a jelenlevőkkel, majd rátértek a borászatokra és az általuk felajánlott bor jellemzésére. A rendezvény megvalósulását a borászatokat tekintve a Bónis-Reitter Borászat (vagy ismertebb nevén Pálos Pince), Bruckner Borászat, Jandl Pincészet, Lővér Pince, Luka Pincészet, Taschner Bor- és Pezsgőház, illetve a Linzer-Orosz Borászat támogatta felajánlásaival. Természetesen a borok mellett megjelentek a hagyományos borkorcsolyák is sajttálak formájában, melyeket a Vándor Sajtműhely készített a hallgatóknak, valamint a Sopronban meghatározó, poncichter hagyományoknak megfelelő pogácsa is. Az este folyamán Bruckner Barbara borász és édesanyja, valamint Jandl Arnold borász is megtisztelte a rendezvényt jelenlétével, illetve interjút is adtak a Sopron TV riporterének.

Az esemény elérte célját, sikerült egy családias hangulatú, kulturált keretek között eltöltött baráti estét megvalósítani, mely során lehetőségük nyílt az itt tanuló egyetemistáknak jobban megismerni a borvidéket, valamint az általa kínált minőségi borokat. A borkóstoló hozzájárult a hallgatók szakmai fejlődéséhez is, a tanterem falai közül kimozdulva maradandó, gyakorlati tapasztalattal gazdagodtak.

 

Sopron TV riport (5:04-től):

https://youtu.be/nh8Bs5tobfE?t=304

 

 

Vargyas Daniella, turizmus-vendéglátás BA hallgató