2019.04.01. Közgazdász Klub: Dr. Ferkelt Balázs előadása

A Közgazdász Klub következő programja 2019. április 1. hétfő 16:00 órakor kezdődik a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar épületében (Sopron, Erzsébet u. 9., Gidai előadóterem).

 

 

Dr. Ferkelt Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense látogat el a karunkra és tart előadást.

Előadásának címe: Németország versenyképessége és Európa-politikája 2019-ben

Az alábbi gondolatokkal várjuk az érdeklődőket:

Németország Európa első számú gazdasági és exporthatalma. A német gazdaság teljesítménye, az ország stabilitása az egész Európai Unió és az eurozóna jelenét és jövőjét meghatározza. Németország több társadalmi-gazdasági kihívással szembesült az elmúlt évtizedben, melyek komoly hatást gyakoroltak az ország versenyképességére. Az előadás társadalmi-gazdasági mutatók széles körének vizsgálatával elemzi Németország versenyképességi kilátásait, különös tekintettel a kutatás-fejlesztés-innováció kérdéskörére. Németország Európa-politikájának várható alakulására vonatkozóan a társadalmi-gazdasági helyzet alakulása, a belpolitikai helyzet, a Brexit és az európai parlamenti választások figyelembe vételével vonhatunk le következtetéseket.

Kérjük, készüljenek érdeklődő kérdésekkel!

Ingyenes rendezvényünkre invitáljuk a Soproni Egyetem polgárait, Sopron város és vonzáskörzete téma iránt érdeklődő lakosait.

Korábbi rendezvényeink megtekinthetők a Közgazdász Klub honlapján:
http://lkk.uni-sopron.hu/kozgazdasz-klub

Dr. Resperger Richárd, klubvezető

KÖZGAZDÁSZ KLUB: DR. FERKELT BALÁZS ELŐADÁSA