2019.03.18. Szelektálj tudatosan, tégy te is a fenntarthatóságért!

hovadobjam


"Zöld egyetem, felelős fiatalok – a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a hulladékcsökkentés népszerűsítése és segítése" projekt

 

Az ősz folyamán, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány közreműködésével, a "Zöld egyetem, felelős fiatalok – a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a hulladékcsökkentés népszerűsítése és segítése" projekt keretében több vetélkedőt szerveztünk, valamint az épületben új kukák beszerzésével minden eddiginél egyszerűbbé tettük a szelektív gyűjtést. A projekt utolsó elemeként egy kiadványt készítettünk, mely a tudatos szelektálásban nyújt segítséget.

Szívesen szelektálnánk a hulladékot, de nem tudjuk, mit hová dobjunk? Mi legyen az összetűzött papírokkal, amiben ott a fémkapocs? Bedobható-e a papírgyűjtőbe egy ugyanilyen papírköteg, ha lefűzős mappában, egy hosszú és vastagabb fémtüske tartja egyben? Műanyaghulladék-e a Hungarocell? Mi legyen az ablakos borítékkal, vagy az alufóliával?
Hova dobjam? Ez a kérdés merül fel a mindennapokban, mikor az ember ott áll a kuka előtt. Kiadványunk e kérdésekre próbál válaszolni, számos, hétköznapi termék irányából közelítve a szelektálást. Mindamellett néhány képben bemutatjuk a szelektív hulladékkezelés folyamatát, így láthatóvá válik, mi történik az általunk szelektíven válogatott szeméttel, és nem, nem öntik egybe, sőt(!) a megfelelően kezelt hulladék egy fenntartható világ hasznos alapanyaga lehet.

A kiadvány ide kattintva érhető el.