2017.11.16. ENINEDU Partnertalálkozó, Sopron

2017.11.13-15. ENINEDU


2017. november 13–15. között az ERASMUS+ KA2 projekt keretében a Soproni Egyetemre látogattak a kazah és orosz projektpartnerek oktatói, munkatársai.

A vendégek az Al-Farabi Kazah Nemzeti Egyetemről, a L.N. Gumilyov Eurázsiai Nemzeti Egyetemről, a Szamarai Állami Egyetemről, az Orjoli Állami Egyetemről valamint az Oroszországi Népek Barátsága Egyetemről érkeztek.
A látogatás célja a projekt egyik részállomásaként a Soproni Egyetem és a vállalati szektor közötti kapcsolat vizsgálata, a jó példák megismerése és átvétele volt.
A többnapos program során az orosz és kazah kollégák betekintést kaptak a Soproni Egyetem vállalati kapcsolatrendszerébe, a gyakornoki programokba és a duális képzési rendszerbe.
Dr. Czeglédy Tamás dékánhelyettes, a projekt soproni vezetője, mutatta be a Soproni Egyetemet és tartott előadást a képzés és az üzleti szféra összefonódási lehetőségeiről, majd dr. Dénes Levente egyetemi docens, a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar dékánhelyettese tartott előadást a Kar duális képzéseiről. Az előadások után a Természeti Erőforrások Kutató Központ (NRRC) laborjait látogatták meg a vendégek. A további napokon a résztvevők előadásokat hallhattak kutatóinktól és oktatóinktól – dr. Bartók Istvántól, Horváth Ágnestől, valamint doktoranduszainktól – a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar vállalati kapcsolatairól, rendezvényeiről, módszereiről és lehetőségeiről, illetve workshopokon mélyítették el friss tudásukat.

Hegedűs Judit és Czeglédy Tamás