2015.07.06–10. „PénzÜgyes” középiskolások a KTK-n


MonUniCamp elnevezéssel első alkalommal 2015. július 6–10. között került megrendezésre középiskolások számára a PénzÜgyes nyári tábor.

 
A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány által szervezett rendezvény a Magyar Nemzeti Bank által alapított PADA Alapítványhoz benyújtott pályázatok révén valósult meg. A támogatónak köszönhetően a szervezők ingyenesen biztosították a diákok számára a szakmai programokon való részvételt, valamint a kollégiumi szállást és az étkezést is. Az egy hetes rendezvénynek a NYME-KTK épülete adott otthont.
A soproni és Sopron környéki fiatalok mellett érkeztek résztvevők a szomszéd megyékből, valamint Pécsről és Budapestről is.
„PénzÜgyesek" játékos, interaktív módon ismerkedtek a bank, a tőzsde, a vállalati, valamint a személyes pénzügyek világával. Saját vállalkozást indíthattak, egymás kezdeményezéseibe tőkebefektetést tehettek, és mindennap növelhették a tábor első napján kézhez kapott virtuális tőkéjüket, amelyet az utolsó napon egy többfordulós tőzsdejáték keretében használhattak fel.
A fakultatív szabadidős programok remek csapatépítési lehetőségnek bizonyultak, a komoly délelőtti foglalkozásokat követően délután a fizikai aktivitás került előtérbe. A diákok örömmel a Fertő tavi kiránduláson, élvezték a csoki kóstolást a Harrer Csokoládémanufaktúrában tett látogatás során és bátran kapaszkodtak felfelé a Lővér Kalandparkban.
A minőségbiztosítási kérdőívre több hasonló megjegyzés került: „Nemcsak sokat tanultam, hanem egy jó buli részese is lehettem”.
 
Dr. Ambrus Rita Anna
intézetigazgató, egyetemi docens