2014.08.24–26. bALEKHÉT


A Közgazdaságtudományi Kar 3. évfolyamának selmeci hagyományok szerint élő hallgatói idén nyáron is megszervezték a Sopronba érkező közgazdász elsőévesek számára a szokásos balekhetet.

Az elsősök augusztus 24-én, vasárnap dél körül érkeztek a vasútállomásra, ahol a Firmák felkészülve várták őket, majd elindultak a hagyományos „Firma-taxi” szolgáltatással a kollégiumok felé. Itt egy kis pihenő után a Botanikus kertben vehettek rész egy szórakoztató, ismerkedő mini túrán. A napot egy ismerkedési esttel zártuk, ahol az újonnan érkezők a hagyományokkal is jobban megismerkedhettek.
A hétfő délelőttöt a beiratkozással kapcsolatos teendőkkel, illetve a tárgyfelvétellel töltöttük, ahol bevezettük az újoncokat a neptun rejtelmeibe is. Délután csapatépítő játékokkal ismertettük meg őket, majd este a fásokkal közösen a Botanikus kertben nótaestet tartottunk.
Kedden meglátogattuk az Erdészeti és a Bányászati múzeumot, továbbá bejártuk Sopron belvárosának nagy részét. Délután bemutattuk őket a tanárainknak is, ezután pedig az aulában egy Pinceszínházas előadást is megnéztünk. Este sor került a baráti társaságok 0. tanszékére is, ahol a pogányság vicces feladatok között ismerkedhettek tovább egymással és a hagyományainkkal is.
Szerda a túra napja volt, ismét a fásokkal együtt, vegyes csoportokban jártuk körbe a soproni erdőség túraútvonalait. Este pedig a VUK parkolóban meleg vacsora várt minket.
Csütörtök reggel busszal indultunk Nagycenkre. Ott megnéztük a lovardát és a kastélyt is. E két program után továbbindultunk a Fertő tóra. Itt mindenki kulturált keretek között érezhette jól magát. Este visszaérkeztünk a kollégiumokba, ahol a pogányság felvette a bálnak megfelelő öltözékét és együtt átmentünk a GYIK Rendezvényházba, ahol a hetet egy bállal zártuk.
Pénteken egy katalógusos órát tartottak a pogány seregnek, melynek fontosságát és komolyságát senki nem kérdőjelezte meg – de persze a végén elárultuk nekik, hogy ez az óra viccből volt megtartva.
A hetet a kollégiumokba való visszatéréssel és könnyes búcsúval zártuk.

XVI. KÖZGAZDÁSZ FIRMA ÉVFOLYAM


A képek megtekinthetők itt >>