2014.02.19. Kari Menedzsment Esettanulmányi Verseny


Február 19-én került megrendezésre a hagyományos kari Menedzsment Esettanulmányi Verseny, melyen összesen hat csapat mérte össze tudását.

A versenyen az alábbi fantázianevű négyfős csapatok vettek részt:

  • Kess,
  • Smart Business,
  • Németes Négyes,
  • Acta est fabula,
  • Last minute,
  • Wait for it.

A csapatok tagjai között mind a BA, mind pedig az MA képzésről képviselték magukat a hallgatók. A résztvevőknek egy valós nagyvállalati esettanulmányt kellett feldolgozniuk, majd prezentálni a zsűri tagjainak. Az esettanulmányi verseny reggel 8.00 órakor kezdődött a hivatalos megnyitóval, majd ezt követően kapták kézhez a csapatok az esettanulmányt. A hallgatók 16.00 óráig dolgozhatták ki az egyedi stratégiai megoldásaikat az esetben megfogalmazott legfőbb problémákra. A versenyzők kizárólag az esettanulmányban szereplő információkra, szakkönyvekre és a saját tudásukra támaszkodhattak. Internetes segítséget nem vehettek igénybe a csapatok. Fél öttől az első csapat prezentálhatta a zsűri tagjainak a megoldásaikat, majd őket követték sorban a többiek. A verseny 19. 00 órakor ért véget, a díjátadóval. A zsűri egybehangzó véleménye alapján a versenyzők a színvonalas előadásaikkal bizonyították, hogy a gyakorlati életben is meg tudják állni a helyüket és képesek önállóan választ adni valós, rosszul strukturált stratégiai problémákra. Ezért sem volt könnyű dolga a zsűri tagjainak amikor dönteni kellett. Hosszabb egyeztetés után született meg a végleges döntés. A zsűri véleménye alapján az alábbi csapatok voltak idén a legmeggyőzőbbek:
I. Wait for it (Fazekas Nikolett, Mizda Balázs, Paxián Mónika),
II. Smart Business (Dósa Győző, Gampel Viola, Hess Viktória, Nagy Nóra),
III. Acta est fabula (Durgula Judit, Hetényi Anett, Hockstock András, Világos Ákos).

A zsűri a legjobb előadót is díjazta, aki idén Nagy Nóra lett.

A győztes csapat fogja képviselni Karunkat a március 8–10. között megrendezésre kerülő Országos Esettanulmányi Versenyen.

Ezúton is gratulálunk a helyezetteknek!

Erdősi Botond


A képek megtekinthetők itt >>